in ,

10 σωτήρια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφαιρέσετε από το αυτοκίνητό σας

Το να ταξιδεύει κανείς με το αυτοκίνητο, έχει πλάκα. Υπάρχει μια αίσθηση περιπέτειας, αέρας που κυματίζει τα μαλλιά σου και απεριόριστες πιθανότητες που μπορεί να έχει ένας ανοιχτός δρόμος.

Όμως τίποτα δε σε ξενερώνει σε ένα ταξίδι, όσο μια απρόσμενη καθυστέρηση. Τι είναι ακόμη χειρότερο; Μια καθυστέρηση που δε σου επιτρέπει να κινηθείς άλλο, όπως ένα ατύχημα, οι καιρικές συνθήκες ή κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι προετοιμασίας για οποιαδήποτε ατυχία μπορεί να βρει το αυτοκίνητό σας. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστείτε για κάθε θέμα που μπορεί να προκύψει κάθε εποχή, από τις καλοκαιρινές καταιγίδες μέχρι τον πάγο του χειμώνα.

Απλά αρπάξτε ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης ή μια παλιά βαλίτσα και αντικείμενα που πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι σας ή που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα από κάποιο μαγαζί της γειτονιάς.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ποτέ το κουτί πρώτων βοηθειών, όμως η συνεχής του ύπαρξη μπορεί να κάνει τη διαφορά, όχι μόνο για σας, αλλά και για τις ανάγκες άλλων. Παρακάτω θα δείτε τι ακριβώς χρειάζεται να περιέχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

Το καλύτερο μ’ αυτό, είναι ότι μπορεί να παραμείνει στο αυτοκίνητό σας όλο το χρόνο και μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Όμως μόλις χρησιμοποιήσετε κάτι, φροντίστε να το αντικαταστήσετε αμέσως!

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε 10 απαραίτητα αντικείμενα, που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αυτοκίνητό σας.

#1 Σακίδιο πλάτης

Janine Ngai for LittleThings

Αν το αυτοκίνητό σας μείνει σε κάποια απόμερη τοποθεσία, μπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε με ασφάλεια μέχρι κάποιο κοντινό σπίτι ή ένα πρατήριο καυσίμων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα σακίδιο στο αμάξι.

Ένα παλιό σακίδιο μπορεί να κάνει, όμως σιγουρευτείτε πως χωρούν όλα όσα θέλετε να έχετε μαζί σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παλιά βαλίτσα ή μια τσάντα γυμναστηρίου, αρκεί να χωρούν άνετα στο πορτ μπαγκάζ σας.

#2 Ζεστά ρούχα και αξεσουάρ

Janine Ngai for LittleThings

Άσχετα από την εποχή, καλό θα ήταν να έχετε και κάτι πιο ζεστό στο αυτοκίνητό σας. Ψάξτε για ελαφριά και ζεστά σκουφιά και κασκόλ, αλλά και γάντια που σας επιτρέπουν να κινείτε ελεύθερα τα χέρια σας. Αν έχετε οικογένεια, φροντίστε να υπάρχουν αρκετά για όλους.

#3 Πηγές φωτός

Janine Ngai for LittleThings

Αν πάθετε κάτι στο σκοτάδι, θα χρειαστείτε κάτι που θα φωτίζει τον χώρο σας. Τα σπίρτα και τα κεριά βοηθούν πολύ και δε χρειάζονται ενέργεια, όμως να τα χρησιμοποιείτε με προσοχή κοντά στο αυτοκίνητο.

Ένας φακός είναι κάτι που πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας. Αν λειτουργεί με μπαταρίες, φροντίστε να έχετε και αρκετές μπαταρίες μαζί. Μπορείτε να προμηθευτείτε και έναν φακό που αντλεί ενέργεια από τις κινήσεις των χεριών σας. Έτσι, θα έχετε πάντα φως γύρω σας.

#4 Κουτί πρώτων βοηθειών

Janine Ngai for LittleThings

Σε κάθε αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Σιγουρευτείτε πως περιέχει αντισηπτικά μαντηλάκια, αντιβιοτική αλοιφή, τσιρότα, γάζες και παυσίπονα. Αν είστε γυναίκα, μπορεί να χρειαστείτε και είδη γυναικολογικής φύσεως (ταμπόν ή σερβιέτες), για κάθε περίπτωση.

Όπως και να έχει, αν κάποια στιγμή τραυματιστείτε σοβαρά, φροντίστε να καλέσετε τους αριθμούς εκτάκτου ανάγκης (166-ΕΚΑΒ, κλπ.).

#5 Τρόφιμα και νερό

Janine Ngai for LittleThings

Πρέπει να έχετε κάτι που θα σας δώσει ενέργεια, αν κολλήσετε κάπου για αρκετές ώρες. Πολύ καλές επιλογές αποτελούν τα σνακ που κρατούν αρκετό καιρό, όπως μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα.

Όμως σιγουρευτείτε πως υπάρχουν μόνο κλειστές συσκευασίες και πως θα τις έχετε τυλίξει σε πλαστικά σακουλάκια, για να μην προσελκύσει η μυρωδιά τους διάφορα μαμούνια.

Θα πρέπει να παραμείνετε και ενυδατωμένοι, οπότε μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μπουκάλια με νερό, που θα ανανεώνετε συνεχώς.

#6 Εξοπλισμός αυτοκινήτου

Janine Ngai for LittleThings

Αν κολλήσουν ποτέ οι ρόδες σας σε λάσπες, θα χρειαστείτε ένα μικρό φτυαράκι.

Μπορεί στο πορτ μπαγκάζ να υπάρχει ήδη ρεζέρβα και γρύλος, όμως είναι καλή ιδέα το να έχετε και μια εργαλειοθήκη με βασικά εργαλεία, όπως σφυρί, κατσαβίδι και γαλλικό κλειδί.

Καλώδια βραχυκύκλωσης, κολλητική ταινία και επιπλέον λάδι για τον κινητήρα σας, μπορεί να φανούν επίσης χρήσιμα, ενώ απαραίτητο είναι και ένα εργαλείο διαφυγής, με το οποίο μπορείτε να σπάσετε το τζάμι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

#7 Πηγές θερμότητας

Janine Ngai for LittleThings

Εκτός από τα γάντια και τα κασκόλ, καλό θα ήταν να έχετε και κάποια αντικείμενα να σας κρατούν ζεστούς και στεγνούς. Οι θερμικές κουβέρτες και τα θερμικά χεριών, είναι ένας καλός τρόπος να κρατηθείτε ζεστοί. Θα χρειαστείτε επίσης και ένα αδιάβροχο παλτό, για να παραμείνετε στεγνοί.

#8 Εργαλεία προβολής και επικοινωνίας

Janine Ngai for LittleThings

Για να καλέσετε βοήθεια, το πρώτο βήμα είναι να πάρετε στα χέρια το κινητό σας, οπότε, σιγουρευτείτε πως η μπαταρία είναι γεμάτη, με έναν φορτιστή αυτοκινήτου.

Όσο περιμένετε για βοήθεια, θα πρέπει να παραμείνετε ορατοί στην άκρη του δρόμου. Χρησιμοποιήστε φωτοβολίδες δρόμου στο εξωτερικό και LED φως στο εσωτερικό.

Αν χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, φορέστε ένα γιλέκο υψηλής ορατότητας, για να σας βλέπουν οι οδηγοί που θα περνούν απ’ το σημείο. Ωστόσο, καλό θα ήταν να παραμείνετε στο αυτοκίνητο, μέχρι να φτάσει βοήθεια.

#9 Εξοπλισμός χαλάρωσης

Janine Ngai for LittleThings

Μερικές φορές, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να περιμένεις. Η αναμονή μπορεί να είναι πολύ κουραστική, αλλά μπορεί να προκαλέσει και πανικό. Αποτρέψτε όλα αυτά, με λίγη ψυχαγωγία. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή.

Αν έχετε παιδιά, να έχετε μαζί μερικές κόλλες χαρτί και μαρκαδόρους ή βιβλία με γρίφους, για να περάσει η ώρα τους. Ακόμα, μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί παιχνίδια με κάρτες.

#10 Γεμάτο ντεπόζιτο

Flickr / Mike Mozart

Όταν ταξιδεύετε, ανεξάρτητα από την απόσταση, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το αυτοκίνητό σας έχει καύσιμα. Το να έχετε άδειο ντεπόζιτο, όχι μόνο κάνει κακό στο αμάξι σας, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο σε περίπτωση που χαθείτε ή ταξιδεύετε σε άγνωστη τοποθεσία.

Τέλος, όταν ταξιδεύετε, πείτε στους ανθρώπους σας πού πηγαίνετε και πότε περίπου υπολογίζετε ότι θα έχετε φτάσει. Να έχετε πάντα μαζί το κινητό σας τηλέφωνο και πάντα να είναι φορτισμένο.

via

Πανεύκολο επιδόρπιο γλυκό με 3 απλά υλικά: «Strawberry Cream Dreams»

Αυτή είναι η προσευχή στην Μητέρα μας Παναγία για Απαλλαγή από κάθε ασθένεια