in

11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού

Τη στιγμή που οι μεγάλες επώνυμες εταιρείες βρίσκονται σε πόλεμο με τα παράνομα αντίγραφά τους, οι πελάτες εξακολουθούν να μην μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να αγοράσουν πλαστά προϊόντα.

Ο λόγος φυσικά είναι οι χαμηλότερες τιμές από τα γνήσια και πρωτότυπα.

Ωστόσο, το χειρότερο είναι όταν οι απατεώνες πωλούν ένα φτηνό αντίγραφο για γνήσιο σε υψηλή τιμή, πείθοντας τους αγοραστές ότι είναι πράγματι το πρωτότυπο.

Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα 11 πιο δημοφιλή επώνυμα προϊόντα. Βάλαμε και κάποιες συστάσεις για το πώς να αποφύγετε να εξαπατηθείτε από πιθανούς απατεώνες.

Προϊόντα μακιγιάζ MAC

Εξετάστε προσεκτικά τη συσκευασία: Τα προϊόντα MAC πωλούνται σε συσκευασίες με μικροσκοπικά σωματίδια που γυαλίζουν στην επιφάνεια και προκαλούν μια ελαφριά λάμψη. Τα ψεύτικα προϊόντα έχουν συχνά συσκευασίες με διαφορετική λάμψη.

Ελέγξτε το όνομα του προϊόντος. Τα ψεύτικα προϊόντα πωλούνται συχνά με άλλα ονόματα σε αντίθεση με τα γνήσια προϊόντα MAC. Για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι πρωτότυπο, μεταβείτε στον ιστότοπο της εταιρείας και αναζητήστε το όνομα εκεί. Εάν δεν υπάρχει, είναι είτε ψεύτικο είτε προϊόν που δεν πωλείται πια.

Εξετάστε το λογότυπο και τα γράμματα στη συσκευασία. Τα MAC έχουν το δικό τους εμπορικό σήμα με μια μοναδική γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται σε όλα τα πακέτα. Τα ψεύτικα καλλυντικά έχουν το ίδιο λογότυπο, αλλά τα γράμματα θα φαίνονται διαφορετικά: μπορεί να είναι κάπως πιο τεντωμένα ή να έχουν διαστρεβλωθεί με κάποιο τρόπο. Εκτός αυτού, τα γράμματα μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετική θέση. Για παράδειγμα, το λογότυπο MAC τοποθετείται πάντα στο κέντρο, ενώ το λογότυπο σε ένα ψεύτικο προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί πιο κοντά στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της συσκευασίας.

Μπότες UGG

Ελέγξτε τη χώρα παραγωγής. Οι UGG είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Deckers Outdoor Corp. Τα προϊόντα της δεν έχουν καμία σχέση με τα “Made in Australia/New Zealand” . Οι πρωτότυπες UGGs κατασκευάζονται μόνο σε αυτές τις 3 χώρες: την Κίνα, το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ. Οι ισχυρισμοί ενός πωλητή ότι τα παπούτσια κατασκευάζονται στην Αυστραλία είναι πάντα ψεύτικοι.

Ένα αυτοκόλλητο στο κουτί τους με τον κώδικα QR και μια ετικέτα με έναν κώδικα QR είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προστασίας από τις απομιμήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σαρώσετε τον κωδικό QR χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε ένα πρωτότυπο προϊόν. Εάν τα παπούτσια είναι γνήσια, θα μεταφερθείτε αυτόματα στην επίσημη σελίδα, η οποία θα λέει ότι αγοράσατε ένα γνήσιο προϊόν UGG.

9. Τσάντες Michael Kors

Το μεταλλικό κρεμαστό με το λογότυπο που ορίζει πολλά στυλ τσαντών Michael Kors θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των άλλων μεταλλικών τμημάτων. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τις γνήσιες τσάντες. Εκτός αυτού, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ένα προϊόν είναι αυθεντικό από το βάρος των κλειδαριών, των αλυσίδων, των φερμουάρ κ.λπ. Οι αρχικές τσάντες έχουν πολύ υψηλής ποιότητας μέταλλα, τα οποία είναι αρκετά βαριά. Οι τσάντες κατασκευάζονται στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και την Τουρκία. Οι πωλητές μπορεί να σας πουν ότι μια τσάντα κατασκευάστηκε στην Ιταλία, τη Γαλλία ή τις ΗΠΑ. Μην τους πιστεύετε. Από το 2015, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μια ετικέτα με έναν δεκαψήφιο αριθμό μέσα. Μπορεί να σας πει τον αριθμό μοντέλου και τον αριθμό αποστολής. Μπορείτε να ελέγξετε αυτόν τον κώδικα στον επίσημο ιστότοπο. Υπάρχει επίσης μια δερμάτινη ετικέτα σε μια εσωτερική τσέπη, που ταιριάζει με το χρώμα της τσάντας.

8. Προϊόντα PANDORA

Το πρότυπο σήμα του κατασκευαστή των προϊόντων PANDORA είναι τα 3 γράμματα ALE, τα οποία αντιπροσωπεύουν την Algot Enevoldsen, ιδρυτή της PANDORA. Όλα τα κοσμήματα PANDORA έχουν ALE χαραγμένο επάνω τους (εκτός από τα μικρότερα αντικείμενα). Εάν αγοράσετε ένα βραχιόλι, κοιτάξτε την επιγραφή PANDORA. Πρέπει να φαίνεται όμοια, προσεκτική και τακτοποιημένη. Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα από το έτος 2008 είναι ένα στέμμα πάνω από το γράμμα “O.” Από το 2011, η PANDORA έχει προσθέσει κεφαλαία γράμματα σχετικά με την ποιότητα των πολύτιμων μετάλλων με την ακόλουθη ένδειξη καθαρότητας: “S” για το ασήμι (S925) και “G” για το χρυσό (χρυσός 14 καρατίων – G585, χρυσός 18 καρατίων – G750) Οι ενδείξεις πρέπει να είναι σε κάθε charm, βραχιόλι, δαχτυλίδι, κολιέ και κρεμαστό κόσμημα. Αν δεν υπάρχουν ή αν δεν έχουν τη σφραγίδα ALE, έχετε αγοράσει ένα ψεύτικο προϊόν.

7. Αναπτήρες Zippo

Ανοίξτε το καπάκι του αναπτήρα. Ένας γνήσιος αναπτήρας Zippo κάνει ένα ξεχωριστό κλικ. Ο ήχος κλικ Zippo είναι ξεχωριστός. Είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει εάν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή πλαστό. Εξετάστε το κάτω μέρος του αναπτήρα, γιατί οι γνήσιοι αναπτήρες Zippo έχουν σφραγίδα στο κάτω μέρος τους, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι αυθεντικοί. Βοηθά επίσης να καθορίσετε την ημερομηνία κατά την οποία φτιάχτηκε ο αναπτήρας. Οι ψεύτικοι αναπτήρες είτε δεν έχουν καθόλου σφραγίδα είτε μοιάζουν πολύ διαφορετικοί. Εξετάστε την ασφάλεια: οι αυθεντικοί Zippo είναι κατασκευασμένοι από πολυμερές υλικό και έχουν πάντα μεταλλικό σπείρωμα. Οι ψεύτικοι αναπτήρες έχουν φθηνότερες ασφάλειες χαμηλής ποιότητας.

6. Μπότες Timberland

Ο κατασκευαστής συνδέει πάντοτε μια δερμάτινη ετικέτα nubuck στη δεξιά μπότα ενός ζεύγους Timberlands. Στην αρχική δερμάτινη ετικέτα υπάρχει ένα λογότυπο και η επιγραφή “Guaranteed Waterproof“ .Τα ψεύτικα μοντέλα έχουν συχνά χάρτινες ετικέτες. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εξεταστεί το ίδιο το λογότυπο, το οποίο γίνεται με το κάψιμο του εξωτερικού μέρους της μπότας. Η Timberland είναι μια αμερικανική εταιρεία, αλλά όλα τα επίσημα εργοστάσια της βρίσκονται στην Κίνα και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι αντιγραφείς συχνά γράφουν στις επιγραφές “Made in USA” στα προϊόντα τους. Οι μπότες Timberland όμως, οι οποίες υποτίθεται ότι εισάγονται, δεν κατασκευάζονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αυθεντικών Timberland είναι ένας μοναδικός αύξων αριθμός για κάθε ζευγάρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό για να βρείτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο και να ελέγξετε αν υπάρχει πραγματικά.

5. Ακουστικά Beat

Τα πρωτότυπα κουτιά έχουν έναν σειριακό αριθμό τυπωμένο στο αυτοκόλλητο, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε κουτιού. Τα ψεύτικα δεν έχουν αυτοκόλλητα και ο αριθμός συνήθως τυπώνεται μόνο στο ίδιο το κιβώτιο. Η περιγραφή στα πρωτότυπα κουτιά είναι σε 5 γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Εάν υπάρχουν περισσότερα ή λιγότερα, είναι σίγουρα ψεύτικα. Στα ακουστικά, θα πρέπει να υπάρχει το όνομα της μάρκας Beats. Πρέπει να είναι τόσο στα ακουστικά όσο και στο καλώδιο, και πρέπει να είναι χαραγμένο και να διαβάζεται εύκολα. Τα ψεύτικα προϊόντα συχνά έχουν μια φτηνή επιγραφή ή δεν έχουν καθόλου.

4. Παπούτσια Adidas

Εξετάστε προσεκτικά το κουτί. Όλες οι επιγραφές πρέπει να είναι όμοιες και σωστές. Ο σειριακός αριθμός στο κουτί πρέπει να ταιριάζει με τον αριθμό στο εσωτερικό μέρος της γλώσσας. Οι σειριακοί αριθμοί στο δεξί και αριστερό παπούτσι πρέπει να είναι διαφορετικοί. Εάν ταιριάζουν, το προϊόν είναι ψεύτικο. Το λογότυπο στα γνήσια αθλητικά παπούτσια πρέπει να είναι ανάγλυφο. Σε ψεύτικα, είναι είτε κολλημένo είτε απλά τραβηγμένo. Και εξετάστε τις τρύπες, γιατί σε πολλά κλασικά μοντέλα, δεν υπάρχουν καθόλου τρύπες και όλα τα ψεύτικα τις έχουν. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε το προϊόν στον επίσημο ιστότοπο. Ένα σαφές σημάδι ενός ψεύτικου προϊόντος είναι ένα μικροσκοπικό τρίγωνο δέρματος στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Δεν πρέπει να υπάρχει τρίγωνο στα γνήσια μοντέλα.

3. Τσάντες Louis Vuitton

Εξετάστε προσεκτικά την τσάντα. Οι κατασκευαστές της μάρκας ράβουν πάντα την τσάντα, έτσι ώστε να μην είναι ορατά τα γράμματα LV. Άλλες λεπτομέρειες μπορεί να είναι ορατές, αλλά τα γράμματα δεν εμφανίζονται ποτέ. Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό της τσάντας. Δείτε τα χρώματα μέσα στις εσωτερικές τσέπες, γιατί οι κρίκοι για τα κλειδιά και άλλες λεπτομέρειες του εσωτερικού πρέπει να ταιριάζουν τέλεια με το χρώμα της τσάντας. Όλες οι τσάντες της Louis Vuitton έχουν σφραγίδα σε δερμάτινη ετικέτα, η οποία έχει τη χώρα του κατασκευαστή (υπάρχουν μόνο 5 επιλογές: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γερμανία). Κάθε τσάντα έχει έναν ειδικό κωδικό με 2 γράμματα και 4 αριθμούς. Τα γράμματα είναι μια ένδειξη της χώρας παραγωγής, η οποία συχνά δεν ταιριάζει με τις χώρες κατασκευής των γνήσιων προϊόντων.

2. iPhone, iPod και iPad

Ο ασφαλέστερος τρόπος να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου προϊόντος είναι να ελέγξετε τον αύξοντα αριθμό στον ιστότοπο της Apple. Για να το ελέγξετε, θα πρέπει να βρείτε τον αύξοντα αριθμό στις ρυθμίσεις. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τον αριθμό στην υποδοχή κάρτας SIM και στο κουτί. Στη συνέχεια, καταχωρίστε τον κωδικό στο πεδίο αυτού του ιστότοπου. Εάν το προϊόν είναι γνήσιο, ο ιστότοπος θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο, πόση εγγύηση απομένει και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Μια άλλη μέθοδος ελέγχου του αν ένα προϊόν της Apple είναι πρωτότυπο είναι ο συγχρονισμός των iTunes. Το πρόγραμμα βλέπει αυτόματα τη συνδεδεμένη συσκευή, εμφανίζει όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό και μπορεί να εντοπίσει γρήγορα ένα ψεύτικο προϊόν. Έτσι, όταν πρόκειται να συναντήσετε έναν πωλητή, πάρτε έναν φορητό υπολογιστή μαζί σας, με το iTunes εγκατεστημένο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

1. Παπούτσια Nike

Ελέγξτε τα αθλητικά παπούτσια. Αν είχατε παπούτσια Nike και πριν, συγκρίνετε το νέο σας ζευγάρι με το παλιό. Το στυλ και η θέση των στοιχείων πρέπει να είναι σχεδόν ίδια. Αν παρατηρήσετε ότι λείπουν ορισμένα βασικά στοιχεία ή δεν υπάρχει το όνομα της σειράς, δυστυχώς έχετε αγοράσει ένα ψεύτικο ζευγάρι. Τα παπούτσια της αυθεντικής Nike δεν είναι τόσο λαμπερά όσο τα ψεύτικα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα της Nike είναι κατασκευασμένα με γνήσια υλικά. Έτσι, αν εντοπίσετε μερικά πολύ φωτεινά χρώματα, δεν είναι γνήσιο. Εξετάστε τον αριθμό SKU. Ο αριθμός των παιδικών πάνινων παπουτσιών πρέπει να ταιριάζει με τον αριθμό στο κουτί. Τα ψεύτικα πάνινα παπούτσια σχεδόν ποτέ δεν έχουν αντίστοιχους αριθμούς.

Έχετε αγοράσει ποτέ ένα ψεύτικο προϊόν; Πώς μάθατε ότι δεν ήταν γνήσιο;

Πηγή: diaforetiko.gr

Ένας 13χρονος εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να δώσει φωνή στον καλύτερο του φίλο!

15 Σκίτσα Αποτυπώνουν τον Ρομαντισμό και την & Ζεστασιά της Αγάπης!