12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία

Ο θάνατος είναι κάτι που συνέβαινε, συμβαίνει και θα εξακολουθεί να συμβαίνει για πάντα. Για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν διαθήκες, αφήνοντας όσα έχουν στους συγγενείς τους. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Κάποιοι επιλέγουν να αφήσουν τα χρήματα και τα υπάρχοντά τους στα κατοικίδια ζώα τους ή ακόμη και σε αγνώστους.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πιο περίεργες διαθήκες και τελευταίες επιθυμίες. Σίγουρα θα εκπλαγείτε!

#1 Βιβλίο κόμικς που περιέχει τις στάχτες του δημιουργού του


Ο τελευταίος δημιουργός της Μάρβελ, ο Μαρκ Γκρυένουολντ, είχε τεράστιο αντίκτυπο στα κόμικς «Captain America» και «Iron Man». Αγαπούσε τη δουλειά του τόσο πολύ, που ήθελε να συνεχίσει να είναι μέρος του σύμπαντος της Μάρβελ, ακόμα και μετά το θάνατό του. Στην τελευταία του επιθυμία, ζήτησε να δημοσιευθεί ένα βιβλίο που θα περιείχε την τέφρα του.

#2 Ο δημιουργός του Σταρ Τρεκ πήγε «εκεί όπου κανείς δεν έχει πάει πριν»


Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Τζιν Ροντένμπερρι, ο δημιουργός ενός από τα πιο εικονικά κόμικς, ήταν μεγάλος θαυμαστής του διαστήματος. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, είναι το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που θάφτηκε στο διάστημα.

#3 Ο Σαίξπηρ άφησε μόνο το δεύτερο καλύτερο κρεβάτι του για τη σύζυγό του

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους πιο ρομαντικούς θεατρικούς συγγραφείς, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και τόσο ρομαντικός στην πραγματική ζωή. Στη διαθήκη του, άφησε μόνο το «δεύτερο αγαπημένο του κρεβάτι» στην αγαπημένη του σύζυγο, την Αν Χάθαγουεϊ. Το περισσότερο μέρος της περιουσίας του πήγε στην κόρη του.

#4 Η επιθυμία του δείπνου

Ο Τζον Μπούμαν, ένας πλούσιος κύριος από το Βερμόντ, πίστευε σθεναρά στη ζωή μετά το θάνατο. Δυστυχώς έχασε τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του όσο ζούσε, αλλά πίστευε πως μετά το θάνατό του θα επανέλθει με την οικογένειά του.

Στη διαθήκη του παρείχε ένα κεφάλαιο ύψους 50.000 δολαρίων, το οποίο δημιούργησε για να διατηρήσει το αρχοντικό των 21 δωματίων του και για να βεβαιωθεί πως το δείπνο θα σερβίρεται κάθε βράδυ, σε περίπτωση που ο ίδιος και η οικογένειά του εμφανιστούν μια μέρα και αισθανθούν πεινασμένοι. Η επιθυμία του νεκρού εκτελέστηκε μέχρι το 1950.

#5 Τύμπανα κατασκευασμένα από δέρμα

Ο Σ. Σάνμπορν, ένας Αμερικανός κατασκευαστής καπέλων, έζησε μια συνηθισμένη ζωή. Γι ‘αυτό όταν πέθανε το 1871, προκάλεσε έκπληξη σε όλους όσους τον γνώριζαν. Ως τελευταία επιθυμία, ο άνδρας ζήτησε από τους φίλους του να κάνουν δύο τύμπανα χρησιμοποιώντας το δέρμα του ως μεμβράνη. Αυτά τα τύμπανα έπρεπε να μεταφέρονται στο Μπάνκερ Χιλ κάθε χρόνο στις 17 Ιουνίου, και να παίζουν με αυτά το τραγούδι «Yankee Doodle» ως εορτασμό της περίφημης επετείου της μάχης του επαναστατικού πολέμου.

#6 Η πιο ρομαντική τελευταία επιθυμία

Η αληθινή αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ. Πριν πεθάνει ο δημοφιλής κωμικός Τζακ Μπέννυ, κατάφερε να συμπεριλάβει στη διαθήκη του την τελευταία του επιθυμία. Ήθελε η σύζυγός του να λαμβάνει ένα τριαντάφυλλο καθημερινά, μέχρι την τελευταία της ημέρα.

#7 Μια πνευματική τελετή για τον Χάρρυ Χουντίνι


Στα τελευταία του χρόνια, ο διάσημος μάγος Χουντίνι είχε τρελαθεί με την ιδέα της μετά θάνατον ζωής. Έδωσε μια υπόσχεση στη σύζυγό του, τη Μπες, να έρθει σε επαφή μαζί της μετά τον θάνατό του. Για αυτό τον λόγο άφησε ένα μυστικό μήνυμα που ήταν γνωστό μόνο σε αυτήν. Στη διαθήκη του ο μάγος ζήτησε η κάθε επέτειος του θανάτου του να συνοδεύεται από μια πνευματική τελετή.

#8 Η μακρύτερη τελευταία επιθυμία στην ιστορία

Η Φρεντερίκα Στίλγουελ Κούκ, είναι γνωστή και ως η συγγραφέας της μακρύτερης τελευταίας επιθυμίας στην ιστορία. Πέθανε το 1925 και άφησε μια διαθήκη που περιείχε 1.066 σελίδες με 95.940 λέξεις. Για λόγους σύγκρισης, το κλασσικό μυθιστόρημα του Χέμινγουεϊ, «Ο Γέρος και η Θάλασσα», είναι οκτώ φορές μικρότερο.

#9 Ο εκατομμυριούχος σκύλος

Η Λεόνα Χέλμσλϋ λάτρευε τα σκυλιά. Όταν απεβίωσε το 2007, άφησε περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια στο κατοικίδιό της, την Τράμπλ. Η Λεόνα δεν ήταν η μόνη που άφησε τα χρήματά της σε ένα κατοικίδιο, αλλά το ποσό ήταν τεράστιο με αποτέλεσμα ο σκύλος της να γίνει ένα από τα πλουσιότερα ζώα που υπήρξαν ποτέ.

#10 Πραγματικά τυχεροί αριθμοί

Όταν πέθανε το 2007 ο Λουίς Κάρλος, ένας πλούσιος αριστοκράτης από την Πορτογαλία, άφησε όλα τα χρήματά του σε 70 άγνωστους από τη Λισαβόνα. Οι δικαιούχοι επιλέχθηκαν τυχαία από έναν τηλεφωνικό κατάλογο.

#11 Τουλάχιστον ένας άνθρωπος θα λυπηθεί για τον θάνατο του ποιητή Χάινριχ Χάινε

Ο Χάινριχ Χάινε από την Γερμανία, άφησε όλα του τα χρήματα στη χήρα του, τη Ματθίλδη. Ωστόσο, έβαλε έναν όρο: Η Ματθίλδη θα μπορούσε να τα πάρει μόνο αν ξαναπαντρευόταν. Ο ποιητής εξήγησε την περίεργη προϋπόθεση που έθεσε, λέγοντας: «Επειδή τότε, τουλάχιστον ένας άνθρωπος θα λυπηθεί για τον θάνατό μου.»

#12 Μια σκληρή επιθυμία

Ο Ουέλινγκτον Ρ. Μπέρτ, ένας μεγιστάνας από το Μίσιγκαν, πέθανε το 1919 αφήνοντας μια πολύ ασυνήθιστη διαθήκη. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα χρήματά του θα κληρονομηθούν από τους απογόνους του μόνο 21 χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου εγγονού του. Αποτελεί μυστήριο γιατί ο άνδρας ζήτησε κάτι τέτοιο. Ο τελευταίος εγγονός του πέθανε το 1989. 21 χρόνια αργότερα, το 2011, δώδεκα μακρινοί συγγενείς του εκκεντρικού εμπόρου κληρονόμησαν τα χρήματα. Καθένας από αυτούς έλαβε περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.