in

15 απλά μαθήματα ζωής του Γουέιν Ντάιερ που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Από τον Kenny Williams

Δεν είναι μυστικό πως πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές μας με διάφορους τρόπους. Οι ίδιοι άνθρωποι μπορούν επίσης να αγγίξουν τις καρδιές μας με τρόπους ουσιαστικούς. Αυτό είναι ένα μάθημα ζωής που δίδαξαν άνθρωποι σαν τον Δρ. Γουέιν Ντάιερ και είναι ένα μάθημα που συνεχίζει να ισχύει μέχρι και σήμερα.

Ο Δρ. Γουέιν Ντάιερ είναι σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχουν ζήσει. Δίδαξε σε πολλού ανθρώπους πως να ζουν και να αγαπούν μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να ακολουθούν τις συμβουλές του και συνεχίζουν να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα τους έχει διδάξει ο Δρ. Γουέιν Ντάιερ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 15 από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που έχει διδάξει ο Δρ. Γουέιν Ντάιερ και μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Η συνεργασία είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό

Πάρτε χρόνο για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας με τον τρόπο που αισθάνεστε. Αν κρατάτε τον εαυτό σας συγκεντρωμένο σε αυτόν τον σκοπό δε θα έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε με το τι κάνουν οι άλλοι. Το να προσπαθείτε συνεχώς να ανταγωνιστείτε τους άλλους είναι κάτι που μπορεί μόνο να σας αποδυναμώσει και όχι να σας κάνει δυνατότερους.

«Αν βιάζεστε συνεχώς, προσπαθώντας να ξεπεράσετε κάποιον άλλον ή σας παρακινεί η απόδοση κάποιου άλλου, τότε το άλλο άτομο σας ελέγχει» – Γουέιν Ντάιερ

Μην προσπαθείτε ποτέ να αλλάξετε τους ανθρώπους που αγαπάτε

Όταν αγαπάτε πραγματικά κάποιον, πρέπει να τον αγαπάτε για αυτό που πραγματικά είναι – όχι για αυτό που θα θέλετε να είναι ή έστω για αυτό που πιστέυτε ότι θα έπρεπε να είναι. Μην ξοδεύετε χρόνο προσπαθώντας να κάνετε ασήμαντες αλλαγές στους ανθρώπους που αγαπάτε.

«Αγάπη είναι ικανότητα να επιτρέπετε σε αυτούς που νοιάζεστε να είναι αυτοί που επιλέγουν χωρίς κάποια απαίτηση να σας ικανοποιήσουν» – Γουέιν Ντάιερ

Η άγνοια δεν είναι ευτυχία

Πάντοτε να επεκτείνετε το μυαλό σας μέρα με τη μέρα. Μη βάζετε ποτέ ταμπέλες στον εαυτό σας. Μην αρνηθείτε ποτέ να εξερευνήσετε νέες ιδέες, γεγονότα, ανθρώπους κ.τ.λ ειδάλλως δεν μπορείτε να πάτε παραπέρα τη ζωή σας.

«Η μεγαλύτερη μορφή άγνοιας είναι να απορρίπτεις κάτι για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα» – Γουέιν Ντάιερ

Μην πιστέψετε ποτέ πως είστε θύμα αυτού του κόσμου

Ξεκινάτε αμέσως να παίζετε το «παιχνίδι του θύματος», όταν αναφέρεστε σε καταστάσεις και γεγονότα χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «με εκνευρίζεις», » η κατάσταση αυτή με στεναχωρεί», «δεν πιστεύω ότι μου φέρθηκαν έτσι». Είναι σημαντικό να αναλαμβάνετε προσωπική ευθύνη για τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις σας και τις πράξεις σας, αντί για να τις αποδίδετε σε κάποιον άλλο.

«Το πως σας φέρονται κάποιοι είναι το κάρμα τους, το πως αντιδράτε είναι το δικό σας» – Γουέιν Ντάιερ

Μην φοβάστε την μοναξιά

Το να περνάτε χρόνο μόνοι σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσετε άνετα με τον εαυτό σας και να τον αγαπήσετε. Είναι εξίσου καλό με το να περνάτε χρόνο με κάποιους ανθρώπους που γνωρίζετε και αγαπάτε.

«Δεν μπορείς να νιώσεις μοναξιά, αν σου αρέσει το άτομο με το οποίο είσαι μόνος» – Γουέιν Ντάιερ

Η απόρριψη μας κάνει πιο δυνατούς

Ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχετε ακούσει το «όχι» για κάτι, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε την απόρριψη να σας πάρει από κάτω. Αντ’αυτού δείτε την απόρριψή σαν μια ευκαιρία να κάνετε τον εαυτό σας πιο δυνατό και καλύτερο σε αυτό που θέλετε να πετύχετε.

«Να είσαστε ευγνώμονες σε όσους σας έχουν πει όχι. Χάρη σε αυτούς καταφέρατε να πετύχετε μόνοι σας» – Γουέιν Ντάιερ

Η αξία σας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από άλλους

Δεν μπορείτε ποτέ να είστε ευτυχισμένοι, αν αναζητάτε την επιβεβαίωση και αποδοχή από άλλους. Αυτό οφείλεται στο ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός και έχει άλλες σκέψεις και συναισθήματα. Αντί για να ανησυχείτε συνεχώς για το πως θα ικανοποιήσετε τους άλλους, συγκεντρωθείτε στο πως θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας. Ο εαυτός σας είναι πιο σημαντικός.

«Η αυτοεκτίμησή σας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από άλλους. Αξίζετε επειδή το λέτε. Αν βασίζεστε σε άλλους για την αξία σας, τότε είναι η αξία άλλων» – Γουέιν Ντάιερ

Έλκετε αυτό που είστε και όχι αυτό που θέλετε

Πολλοί άνθρωποι πιστέυουν πως νόμος της έλξης σημαίνει ότι αν συγκεντρωθούν σε κάτι που θέλουν πολύ θα το κατακτήσουν. Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Όταν το μυαλό σας και η καρδία σας καθαρίσουν αρκετά, σίγουρα θα έλξετε αρκετά πράγματα. Αυτό είναι κάτι που θα έρθει σε εσάς, εννοώντας πως δε θα χρειαστεί να το κυνηγήσετε.

«Αν είστε παθιασμένοι με το να νικήσετε κάποιον άλλο με οποιοδήποτε κόστος, τότε είναι βέβαιο πως θα έλξετε κάτι ισοδύναμο της δόνησης αυτής της σκέψη σας – ακόμα και αν κάνετε γιόγκα και στέκεστε στο κεφάλι σας λέγοντας μάντρας καθημερινά» –Γουέιν Ντάιερ

Δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορείτε να πετύχετε στη ζωή σας

Είσαστε άνθρωπος και δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορείτε να πετύχετε στη ζωής σας. Τα μόνο όρια που υπάρχουν είναι αυτά που βάζετε εσείς στον εαυτό σας.

«Όταν σκέφτεστε τους περιορισμούς, λαμβάνετε περιορισμούς» – Γουέιν Ντάιερ

Ο επίγειος παράδεισος είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψετε

Η ιδέα του «επίγειου παραδείσου» δεν είναι ένα πραγματικό μέρος που πρέπει να βρείτε, αλλά μια επιλογή που πρέπει να κάνετε. Με το να επικεντρώνεστε σε αρνητικά ή σε θετικά πράγματα, βλέπετε το καθένα από αυτά να εμφανίζετε περισσότερο στη ζωή σας.

«Οι άνθρωποι με αγάπη κατοικούν σε ένα κόσμο με αγάπη. Οι εχθρικοί άνθρωποι, κατοικούν σε έναν εχθρικό κόσμο. Στον ίδιο κόσμο» – Γουέιν Ντάιερ

Μην αγχώνεστε για τα πάντα

Μια αόρατη δύναμη είναι αυτή που δημιούργησε τον κόσμο και ολόκληρο το σύμπαν. Όποτε σταματάμε να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας και να αγχωνόμαστε για τα πάντα, ο κόσμος και το σύμπαν γίνονται διαθέσιμα σε μας. Ο καλύτερη επιλογή είναι να αφήσετε να πράγματα να πάρουν τη δική τους πορεία.

«Καλημέρα, σας μιλάει ο Θεός. Θα αναλάβω εγώ όλα τα προβλήματά σας σήμερα. Δε θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Να έχετε μια υπέροχη μέρα» – Γουέιν Ντάιερ

Έχετε όλα όσα χρειάζεστε

Οτιδήποτε χρειάζεστε, βρίσκετε ήδη μέσα σας. Όταν αφιερώνετε 5 λεπτά της ημέρας σας, κάνοντας τίποτα και μένοντας στην απόλυτη ησυχία, θα ξεκινήσετε να συνειδητοποιείτε πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ευτυχία και στην γαλήνη, όποτε το θέλετε.

«Έχετε όλα όσα χρειάζεστε για απόλυτη ευτυχία και γαλήνη, αυτή τη στιγμή » – Γουέιν Ντάιερ

Δεν υπάρχει τέλος στην προσωπική ανάπτυξη

Η προσωπική ανάπτυξη είναι κάτι το οποίο μπορείτε να δουλεύετε για όλη σας τη ζωή. Δεν είναι κάτι που χάνετε σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο, όπως για παράδειγμα όταν τελειώνετε το σχολείο.

Άτομα που χρησιμοποιούν ταμπέλες δηλώνουν» Έχω σταματήσει να παράγω σε αυτόν τον τομέα, δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω» Αν έχετε σταματήσει να είστε παραγωγικοί και τα έχετε παρατήσει, έχετε σταματήσει να αναπτύσεστε –Γουέιν Ντάιερ

Να είσαστε πάντοτε ρεαλιστές, αλλά να περιμένετε και θαύματα

Τη στιγμή που θα έχετε αρχίσει να αναγνωρίζετε τον πραγματικό σας εαυτό, θα είσαστε ικανοί να κάνετε θαύματα για τον εαυτό σας, αλλά και για αυτούς που αγαπάτε.

» Μόλις πιστέψετε στον εαυτό σας και δείτε την ψυχή σας σαν κάτι θεϊκό και πολύτιμο, θα μετατραπείτε αυτόματα σε ένα όν που μπορεί να κάνει θαύματα» – Γουέιν Ντάιερ

Πάντοτε να ακολουθήτε τη καρδιά σας για να πετύχετε

Αυτό είναι κάτι που έχουν ανακαλύψει αρκετοί άνθρωποι στη ζωή τους. Πάντα να είστε συγκεντωμένοι για να δείνετε τον καλύτερο σας εαυτό στον κόσμο και σαν αντάλλαγμα θα νιώσετε ένα συναίσθημα ευτυχίας που ποτέ δε θεωρούσατε πως θα μπορούσατε να αισθανθείτε.

» Το να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να έχετε αφθονία στη ζωή σας» – Γουέιν Ντάιερ

Πηγή: hippieteepee.gr via viralnovelty.net

Μεγάλη υπόθεση να είσαι ήρεμος. Τίποτα δε σε αγγίζει.

Αυτοί που βρίζουν είναι ευφυείς έχουν χιούμορ και είναι πιο έξυπνοι σύμφωνα με τους ψυχολόγους