Δυστυχώς δε ζούμε σε μια εποχή που να υπάρχει γρήγορο ίντερνετ παντού – υπάρχουν ακόμη σημεία, όπως το υπόγειο ή η άκρη της αυλή, που είναι δύσκολο να μπεις στο Facebook, πόσο μάλλον να δεις ταινία.
Ανασκουμπωθείτε, υπάρχουν λύσεις! Αν έχετε πρόβλημα με το αδύναμο σήμα του wi-fi σας, ορίστε 3 κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε ανάλογα με τα οικονομικά, τις γνώσεις σας και τις ανάγκες σας.
Είναι το αντίθετο του Wi-Fi αλλά περιμένετε ένα λεπτό. Η σύνδεση με καλώδιο – αν και λιγότερο βολική –παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να συνδέεσαι. Είναι ταχύτερη από το Wi-Fi, δεν μπερδεύεται με άλλα μικροκύματα, και αν μπορείτε να βάλετε καλώδιο στο υπόγειο ή την αυλή σας, κάντε το. Είναι η πιο αξιόπιστη λύση.
Αυτό απαιτεί ικανότητες στα μαστορέματα και λίγη προστασία από τη βροχή αν είναι εξωτερικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αγωγό από PVC ή ένα εξωτερικό καλώδιο που μπορείτε ακόμα και να το θάψετε στην αυλή. Για το υπόγειο, θα πρέπει να τρυπήσετε κανά δυο τοίχους και να χρησιμοποιήσετε στηρίγματα για να κρατούν το καλώδιο στην άκρη.
Συνδέετε το καλώδιο με το ρούτερ και το λάπτοπ σας. Αν το λάπτοπ δεν έχει υποδοχή για καλώδιο Ethernet, υπάρχουν αντάπτορες.
Αν όμως χρειάζεστε λάπτοπ, είτε για ελευθερία κινήσεων είτε για το κινητό σας, κάντε την άκρη του καλωδίου Wi-Fi hotspot: αυτό που χρειάζεστε είναι ένα απλό ρούτερ (ένα που δε χρησιμοποιείτε).
Το καλώδιο μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά δεν κοστίζει πολλά και προσφέρει καλύτερη σύνδεση. Συν ότι μειώνονται οι πιθανότητες να μπουν και οι γείτονες στο δίκτυό σας.
Ώστόσο, εξαρτάται πάνω απ’ όλα από τις ανάγκες σας. Αν θέλετε να συνδέσετε μια έξυπνη τηλεόραση με ένα καλώδιο Ethernet, είναι τέλειο. Αν θέλετε να σερφάρετε στο διαδίκτυο από το κινητό σας στην άκρη του κήπου, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα hotspot.
Οι αναμεταδότες είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να επεκτείνετε το δίκτυο σας στο σπίτι. Όπως λέει και το όνομά τους, κάνουν το σήμα σας να έχει μεγαλύτερο εύρος. Το πρόβλημα είναι ότι γίνεται πιο ασθενές όσο απομακρύνεται από την πηγή.
Όμως, είναι βολικοί, και κάποιοι από αυτού εγκαθίστανται σε δευτερόλεπτα. Κάποιοι απλά μπαίνουν στην πρίζα, και άλλου είναι στο μέγεθος περίπου του wi-fi σας, αλλά δεν απαιτούν γνώσεις πληροφορικής για να τους εγκαταστήσετε. Απλά διαβάστε τις οδηγίες.
Όπως αναφέραμε, η ισχύς του θέματος μπορεί να είναι θέμα, ειδικά αν ο αναμεταδότης είναι μακριά από το ρούτερ. Σκεφτείτε ότι μπορεί να μην φορτώνουν τα βίντεο αν το βάθος του υπογείου ή το μήκος της αυλής είναι μεγάλο. Οι περισσότεροι αναμεταδότες μπορούν να αντιγράψουν το αρχικό σήμα, άρα δε χρειάζεται να αλλάζετε από το ένα δίκτυο στο άλλο καθώς μετακινήστε.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν διαθέσιμα κουτιά με αναμεταδότες, και αξίζει να πάρετε κάτι επώνυμο για να έχετε την αξιοπιστία και την υποστήριξη που χρειάζεστε.
Επειδή η θέση του ρούτερ μπορεί να κάνει τη διαφορά, σκεφτείτε να μετακινήστε το ρούτερ σας σε ένα πιο κεντρικό σημείο. Αν το ρούτερ το υποστηρίζει, υπάρχει η επιλογή της αναβάθμισης της κεραίας για να δώσει ώθηση στο σήμα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αρκεί και μόνο μια αναβάθμιση της κεραίας.
Μπορεί να δείτε και κουτιά με συσκευές επέκτασης σήματος, που κάνουν τη δουλειά του αναμεταδότη, αλλά συχνά δημιουργούν ένα καινούριο όνομα δικτύου. Οι κατασκευαστές και οι πωλητές δεν χρησιμοποιούν πάντα τους σωστούς όρους, γι’ αυτό να γνωρίζετε τι ζητάτε.
Η γραμμή ρεύματος είναι βασικά ο συνδυασμός των δύο προηγούμενων λύσεων. Επεκτείνει το δίκτυό σας, αλλά χρησιμοποιεί ένα καλωδιωμένο δίκτυο, το ηλεκτρικό κύκλωμα του σπιτιού σας.
Θεωρητικά, βάζετε ένα καλώδιο από το ρούτερ σε μια πρίζα και ένα αντάπτορα σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού για ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση. Αυτό φυσικά θα δουλέψει στην περίπτωση του υπογείου, αλλά μπορεί να πιάσει και στην αυλή αν υπάρχει πρίζα κοντά στην πόρτα ή το παράθυρο.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, κι έτσι μπορείτε να έχετε είτε ενσύρματη είτε ασύρματη σύνδεση. Τα μειονεκτήματα είναι ότι είναι κάπως ακριβό και η αποτελεσματικότητα του εξαρτάται από τα καλώδια στο σπίτι σας. Μπορεί να μην λειτουργήσει καλά σε σπίτια με παλιές εγκαταστάσεις.
Να θυμάστε ότι τα πολύπριζα και τα προστατευτικά απότομης αύξησης της τιμής της τάσης συχνά παρεμβαίνουν στο τεχνικό εξοπλισμό της γραμμής ρεύματος.
Αν βρείτε συσκευές που να λειτουργούν στο σπίτι σας (κρατήστε την απόδειξη για κάθε ενδεχόμενο) τότε η γραμμή ρεύματος μπορεί να είναι μια άμεση και αξιόπιστη λύση. Αν υπάρχει πρίζα στην αυλή ή τον κήπο σας, τόσο το καλύτερο.
Από την άλλη, προτιμήστε μια γνωστή μάρκα όταν ψωνίζετε, και δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει στο ρούτερ σας. Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη, και απλά πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό στον υπολογιστή για να λειτουργεί σωστά.
Χρησιμοποιώντας μία, ή ένα συνδυασμό, αυτών των μεθόδων, θα έχετε αξιοπρεπές σήμα όπου το χρειάζεστε.
Originally posted 2015-10-20 23:06:51.
GIPHY App Key not set. Please check settings