Κάθε μέρα το ίδιο πρόβλημα. Τι θα μαγειρέψεις; Τι θα πάρεις στο γραφείο; Τι θα φας, πως θα αποφύγεις το delivery, που θα βρεις χρόνο να μαγειρέψεις, τι θα φας που να μην παχαίνει… Ιδού οι λύσεις!
Έξυπνες, γρήγορες και με 300 θερμίδες το πολύ! Η διαιτολόγος Βασιλική Παπαδοπούλου σε βγάζει από τη δύσκολη θέση…
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Θερμίδες: Μόλις 250
-1/2 φλ. βραστά μακαρόνια (κοφτά, πένες, κοχυλάκια….ή ό, τι άλλο)
-προαιρετικά 2-3 ροδέλες ή φέτες κρεμμύδι
-1 ½ φλ.μαρούλι
-3-4 λεπτές φέτες τομάτα
-5 καρυδόψυχες και
-½ φλ. cottagecheese
Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε το μαρούλι. Πάνω από αυτό βάζουμε ½ φλ. βραστά μακαρόνια, που έχουμε βράσει προηγουμένως. Προσθέτεις την ντομάτα, το κρεμμύδι, 5 καρυδόψυχες αλλά και το cottagecheese. Έτοιμο!
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ light
Θερμίδες: 285 (το πιάτο)
-100γρ. άπαχος κιμάς
-1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για σούπα
-1/2 ασπράδι αβγού
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Πλύνε το ρύζι και κράτα το ½ φλιτζανάκι. Βάλτο μέσα στα 100γρ. κιμά. Πρόσθεσε το ασπράδι αβγού και πλάσε τα γιουβαρλάκια.
Σε μια κατσαρόλα, βράσε 2 φλ. νερό και μόλις βράσει ρίξε τα γιουβαρλάκια. Άφησέ τα να βράσουν για 10 λεπτά και ρίξε το υπόλοιπο ρύζι και το ελαιόλαδο.
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Θερμίδες: 250
-80γρ.τόνος
-λεπτές φέτες κρεμμύδι
-1κ.γ. ξύδι balsamico
-2 φλ. μαρούλι
-1 πιπεριά
-3 με 4 φέτες ντομάτα
-1κ.σ. ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής
Πλύνε το μαρούλι και τοποθέτησέ το στη βάση. Πρόσθεσε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις φέτες ντομάτας. Πάνω στη σαλάτα ρίξε το ελαιόλαδο και το balsamico. Εύκολα και υγιεινά!
ΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ
Θερμίδες: 280 (το πιάτο)
-1/3φλ. ωμό ρύζι ή 1 φλ. ρύζι βραστό (προτείνω καστανό ρύζι)
-ο χυμός από μια φρέσκια τομάτα
-1κ.σ. ελαιόλαδο
-1 πιπεριά σε λεπτές φέτες
Τρόπος παρασκευής
Βράσε το ρύζι στο χυμό ντομάτας. Έπειτα, πρόσθεσε 1 ½ φλ. νερό, το ελαιόλαδο και την πιπεριά.
ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ
Θερμίδες: μόλις 100 (το πιάτο)
-2 κ.σ. αφυδατωμένη πατάτα (από σακουλάκι για πουρέ)
-λίγο σκόρδο
-1κ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό
-1κ.σούπας σκληρό τυρί τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε 2 φλ. βραστό νερό, διάλυσε την πατάτα. Βάλε και τα υπόλοιπα υλικά, το σκόρδο, το γιαούρτι και το τυρί.
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Θερμίδες: 260
-1 1/2φλ.βραστά μακαρόνια (προτείνω μακαρόνια ολικής)
-χυμός από 1 τομάτα
-5-8 γαριδούλες μετρίου μεγέθους
-φέτες κρεμμύδι
-λίγο σκορδάκι
-μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής
Βράσε τα μακαρόνια, ενώ ταυτόχρονα σε άλλο σκεύος, βάλε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνω τη μακαρονάδα.
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
Θερμίδες: 240 (το πιάτο)
-1/2φλ. βραστό σπανάκι
-1φλιτζανάκι ρύζι
-2κ.σ. σάλτσα τομάτας
-1κ.σ. ελαιόλαδο
-λίγο κρεμμύδι
-λίγη καυτερή πιπερίτσα.
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα, βάλε το βρασμένο σπανάκι, το ρύζι, αλλά και όλα τα υλικά. Βράσε για 15 λεπτά.
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ
Θερμίδες: 270
-2 αβγά
-1κ.γ. ελαιόλαδο
-1 πιπεριά σε φέτες
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα πιάτο χτύπα τα αβγά και βάλε μέσα την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξε τα υλικά και ψήσε την ομελέτα.
Καλή σας όρεξη…χωρίς τύψεις!
Originally posted 2015-11-04 21:03:06.
GIPHY App Key not set. Please check settings