Διάλεξε το σωστό ανδρικό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Όλοι το έχουμε κάνει αυτό: μπήκαμε σε ένα κουρείο με μια εκπληκτική εικόνα από ένα κούρεμα χολιγουντιανού αστέρα ως αναφορά, αλλά όταν βγήκαμε δεν του μοιάζαμε καθόλου. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι εμείς και ο σούπερ σταρ πιθανότατα έχουμε διαφορετικό σχήμα προσώπου. Παρόλο που οι περισσότεροι άντρες δεν παρατηρούν ή δεν μιλούν για αυτά τα θέματα, το σχήμα του προσώπου είναι θεμελιώδες για την δημιουργία μιας εξαιρετικής εμφάνισης, επειδή ο προσδιορισμός του το είναι το πρώτο βήμα προς την εύρεση του ιδανικού κούρεματος για εσάς.

Το χτένισμά μας μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητά μας και τον τρόπο που θέλουμε να αναδείξουμε τον εαυτό μας. Γνωρίζουμε τη σημασία της ανακάλυψης ενός κουρέματος που σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί τέλεια.

Οβάλ σχημα


Όταν έχετε απαλές γωνίες, αλλά το μήκος του προσώπου σας φαίνεται μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών σας, τότε έχετε ένα οβάλ πρόσωπο. Αυτό το σχήμα προσώπου είναι πολύ συμμετρικό και σας επιτρέπει να παίξετε πολύ και να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ. Προσπαθήστε να βγάλτε τα μαλλιά σας από το μέτωπό σας για να δημιουργήσετε όγκο και να σχεδιάσετε μερικές γωνίες. Για αυτό το σχήμα προσώπου, μια φράντζα μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πολύ στρογγυλό, οπότε μπορεί να μην είναι καλή ιδέα για εσάς.

Τετράγωνο σχήμα

Όταν όλες οι μετρήσεις σας φαίνονται ομοιόμορφες και η σιαγόνα σας είναι απότομη και δυνατή, έχετε ένα τετράγωνο πρόσωπο. Αυτό το σχήμα είναι πολύ ευέλικτο και σημαίνει ότι έχετε πολύ χώρο για δημιουργικά χτενίσματα. Τα ακραία χτενίσματα σας πηγαίνουν: πολύ μακριά ή πολύ κοντά μαλλιά είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εσάς.

Στρογγυλό σχήμα


Εάν έχετε μια μαλακή καμπύλη γνάθου και χωρίς εμφανείς γραμμές ή γωνίες, έχετε στρογγυλό σχήμα προσώπου. Για αυτό, το καλύτερο στυλ είναι αυτό που θα δημιουργήσει γωνίες και θα τονίσει περισσότερο το πρόσωπό σας.Μία μοϊκάνα, για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε κοντές της πλευρές και να δημιουργήσετε το δικό σας χτένισμα.

Τριγωνικό σχήμα


Ακριβώς όπως ένα τρίγωνο, αυτό το σχήμα προσώπου μεγαλώνει από ένα στενό μέτωπο σε μια ευρεία γνάθο. Η ένταση είναι βασική εδώ, οπότε, αν αυτός είναι ο τύπος του προσώπου σας, φροντίστε να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα διατηρήσει τα μαλλιά σας μακριά και πυκνά. Το μήκος που προσθέτετε στις πλευρές θα μειώσει το μυτερό αποτέλεσμα του κεφαλιού σας. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τα γένια, καθώς το πηγούνι σας φαίνεται ήδη φαρδύ.

Μακρόστενο σχήμα


Γνωστό επίσης ως ορθογώνιο, το μακρόστενο συνδυάζει το οβάλ και το τετράγωνο σχήμα -το πρόσωπο είναι μεγάλο σε μήκος αλλά έχει ένα ομοιόμορφο και αιχμηρό μέτωπο, ζυγωματικά και γνάθο. Εάν έχετε αυτό το σχήμα προσώπου, αποφύγετε τα χτενίσματα που κάνουν το πρόσωπό σας να εμφανίζεται ακόμη μεγαλύτερο. Το πάνω μέρος πρέπει να είναι κοντό ενώ οι πλευρές δεν πρέπει είναι πολύ κοντές. Η φράντζα μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή, αλλά μείνετε μακριά από τις μεγάλες γενειάδες.

Σχήμα διαμάντι


Το διαμάντι είναι ένα από τα πιο σπάνια σχήματα προσώπου. Έχει το μήκος του προσώπου μεγαλύτερο στο κέντρο και στενότερο στα άκρα (το πηγούνι και το μέτωπο). Αναζητήστε χτενίσματα που θα μαλακώσουν τις γωνίες και θα προσθέσουν πλάτος στο μέτωπο και το πηγούνι, εξισορροπώντας την διαφορά. Θυμηθείτε ότι οι πλευρές δεν μπορούν να είναι πολύ κοντές και τα μακριά μαλλιά προς τα πίσω είναι μια εξαιρετική επιλογή.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.