Εύκολη Συνταγή για Λεμονόπιτα: Ένας Αναζωογονητικός Πειρασμός για τον ουρανίσκο σας.

Απολαύστε τις σαγηνευτικές γεύσεις μιας φτιαγμένης στο σπίτι λεμονόπιτας με αυτήν την εύκολη συνταγή. Γεμάτη από φρεσκάδα λεμονιού και μια βουτηγμένη σε βούτυρο ζύμη, αυτή η γλυκιά επιδόρπιο είναι ιδανική ισορροπία γλυκού και ξινού. Ετοιμαστείτε για να απολαύσετε ένα κομμάτι παραδείσου!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 ½ φλιτζάνια θρυμματισμένα γκράχαμ κρακερ
½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζάνι φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για το παρασκεύασμα
Ζάχαρη άχνη για τοποθέτηση (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα γκράχαμ κρακερ και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Πιέστε το μείίγμα σε ένα ταψί για πίτα, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη βάση.

  1. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει κρεμώδης η υγρή μίξη. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία η μάζα.

Αδειάστε το μίγμα του λεμονιού στην προετοιμασμένη βάση και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι τα άκρα να αποκτήσουν ελαφρά χρυσαφί χρώμα και το κέντρο να είναι σταθερό.

Αφαιρέστε την πίτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει πλήρως.
Σε ένα κρύο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές. Απλώστε την χτυπημένη κρέμα πάνω στην κρυωμένη πίτα.

Για μια προαιρετική τελική πινελιά, πασπαλίστε απαλά την πίτα με άχνη ζάχαρη.
Ψύξτε την πίτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Με τη ζωηρή γεύση του λεμονιού και τη βελούδινη υφή της, αυτή η εύκολη συνταγή για λεμονόπιτα είναι ένα αναζωογονητικό γλυκό που θα σας δροσίσει κάθε στιγμή. Απολαύστε την ηδονή κάθε νόστιμης μπουκιάς!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.