in

Η αλήθεια πίσω από 15 τρελές φωτογραφίες

Οι παρακάτω φωτογραφίες θα ήταν πραγματικά απίθανες αν δεν ήταν προϊόντα μοντάζ, όπως απίθανες θα ήταν και οι ιστορίες πίσω από αυτές (pics)

Οι Φωτογραφίες αυτές όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, τόσο για τη σπανιότητά τους όσο και για το αν επρόκειτο για πραγματικές εικόνες και περιστατικά ή απλά για προϊόντα μοντάζ.

Και η αλήθεια είναι πως αποδείχθηκε το δεύτερο.

1. Η διάσωση από τα δόντια του καρχαρίαpic1

Όλοι γνωρίζουν πως η πάλη με έναν καρχαρία είναι τόσο δραματική και επικίνδυνη όσο φανταζόμαστε. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2001 και φημολογήθηκε ότι απέσπασε το βραβείο για τη φωτογραφία της χρονιάς από το National Geographic. Υποτίθεται η φωτογραφία είναι του εναέριου αμερικάνικού στρατού μετά από την ολοκλήρωση επικίνδυνης αποστολής.

2. Το Γιαπωνέζικο μπλε καρπούζιpic2

Πριν βιαστείτε και αναφερθείτε σε ένα σπάνιο είδος καρπουζιού που υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία, θα σας απογοητεύσουμε καθώς πρόκειται για προϊόν μοντάζ. Ο μύθος ανέφερε πως ήταν το πιο σπάνιο καρπούζι του κόσμου και το κιλό του ανερχόταν στις 200 λίρες.

3. Η φωτισμένη Ινδίαpic3

Αυτή η φωτισμένη εικόνα της Ινδίας από το διάστημα δεν είναι πραγματική καθώς φωτογραφία αποτελεί μια σύνθεση όσων έχουν τραβηχτεί την τελευταία δεκαετία στη από το διαστημικό σταθμό και όχι μόνο μια λήψη.

4. Το μοτοποδήλατο που κόλλησε στο δέντροpic4

Η πραγματική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία περιλαμβάνει ένα σκουριασμένο μοτοποδήλατο και ένα δέντρο σε συνδυασμό. Ο μύθος πίσω από τη φωτογραφία ήθελε το μοτοποδήλατο που είχε εγκαταλειφθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο δάσος να έχει εναρμονιστεί και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος.

5. Η καταιγίδα πάνω από τη Νέα Υόρκη, εκδοχή 1η pic5

Η φωτογραφία είναι πραγματικά συγκλονιστική, μόνο που δεν είναι πραγματική αλλά πρόκειται για προϊόν μονταζ. Η ιστορία πίσω αυτή τη θέλει να είναι τραβηγμένη λίγε ς ώρες πριν ξεσπάσει ο τυφώνας Σάντυ το 2012.

6. Η καταιγίδα πάνω από τη Νέα Υόρκη, εκδοχή 2ηpic6

Η ιστορία πίσω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η ίδια με τη παραπάνω.

7. Η καταιγίδα πάνω από τη Νέα Υόρκη, εκδοχή 3ηpic7

Φαίνεται πως ο τυφώνας Σάντυ έγινε πηγή έμπνευσης για τους λάτρες του photoshop.

8. Τα χέρια του Θεούpic8

Μια από τις φωτογραφίες που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Υποτίθεται πως σε μαι συννεφιασμένη μέρα σχηματίστηκαν στον ουρανό τα χέρια του Θεού, πολλοί υποστήριξαν πως ήταν σημάδι η μήνυμα.

9.Το Ιρλανδικό Κάστροpic9

Το Ιρλανδικό κάστρο στην κορυφή ενός βράχου μέσα στη θάλασσα είναι μια από τις ωραιότερες φωτογραφίες που υπάρχουν. Αν ήταν πραγματική τότε το κάστρο θα ήταν το δίκαια το ωραιότερο του κόσμου.

10. Η πολιτική δήλωσηpic10

Η συγκεκριμένη φωτογραφία από τη καμπάνια του Ρόμνεϊ από τις εκλογές του 2012 προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, καθώς αντί για το όνομα του υποψηφίου αναγράφεται η λέξη “χρήματα”. Όλα αυτά, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μοντάζ.

11. Ο χαμένος ναός της Λυσιστράτηpic11

Η φωτογραφία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ωστόσο είναι ψεύτικη καθώς η Λυσιστράτη ήταν χαρακτήρας από την ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη. Πάντως ο ο συνδυασμός του Πανθέου της Ρώμης και του σπηλαίου Algar Seco της Πορτογαλίας είναι εντυπωσιακός.

12. Η πατούσα του τρόμουpic12

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πολύ τρυφερή, αλλά συνάμα είναι τρομακτική. Το σίγουρο όμως είναι πως είναι ψεύτικη, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.

13. Το υπέροχο Σέλαςpic13

Εντάξει η φωτογραφία εκπληκτική, ωστόσο η πραγματική εικόνα του Σέλαος είναι η δεξιά. Παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει γίνει πόλη καλή δουλεία στην επεξεργασία της, τόσο που φαντάζει σχεδόν πραγματική.

14. Το μοβ δάσοςpic14

Το μοβ δάσος της Σκωτίας βρίσκεται στην πραγματικότητα σε ποτάμι της Νέας Ζηλανδίας και ναι δεν είναι μοβ. Στην πραγματικότητα ο φωτογράφος έχει επεξεργαστεί τα χρώματα των δέντρων και της βλάστησης.

15. Το μοναστήρι του Μπουτάνpic15

Η εικόνα κόβει την ανάσα και αν ήταν πραγματική θα αποτελούσε ένα πραγματικό θαύμα. Ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για προϊόν μοντάζ που έχει απομονώσει το μοναστήρι στη κορυφή ενός βράχου στη μέση του δάσους.
(Πηγή: ViralNova)

Aυτή η βαλίτσα βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο άσυλο – Δεν φανταζόταν με τίποτα το περιεχόμενο της!

Είναι από τα πιο Σπάνια Κουτάβια του κόσμου και η τιμή τους αγγίζει τα 13.500 ευρώ το καθένα!