in

Η τρολιά με τον Χρονοταξιδιώτη τελικά μπορεί να μην είναι ψέμα

Δεν το πίστευες αλλά τώρα στο λέει και η NASA.

Όλοι έχουμε διαβάσει αυτά τα παράξενα άρθρα με τον Χρονοταξιδιώτη. Τώρα έρχεται η NASA να μας πει πως τα ταξίδια στο χρόνο είναι δυνατά και μπορούν να το αποδείξουν επιστημονικά. Μπορεί η ποπ κουλτούρα να είναι γεμάτη με τρολ ιστορίες ταξιδιών στο χρόνο, μπορεί κάθε μέρα να σε σπαμάρουν με τέτοια περιστατικά που κανείς τελικά δεν πιστεύει, η NASA όμως λέει πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, και το εξηγεί σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας λεγόμενος «ταξιδιώτης του χρόνου» ισχυρίστηκε ότι γνώριζε το αποτέλεσμα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται μόλις στη φάση των ομίλων. Είναι τώρα αυτό κάποιο σενάριο από ταινία; Πως γίνεται κάτι τέτοιο να είναι δυνατόν; Η NASA λέει πως γίνεται.

Η NASA λέει πως όλοι μας είμαστε ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο. Η διαστημική υπηρεσία περιέγραψε ότι «η επιστήμη» λέει ότι το είδος του ταξιδιού στο χρόνο που βλέπουμε σε «ταινίες ή βιβλία επιστημονικής φαντασίας» θα μπορούσε να είναι πραγματικό. Πώς όμως; Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Μας φαίνεται πραγματικά απίστευτο. Οι επιστήμονες έχουν κάνει άπειρα πειράματα για να δείξουν ότι όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις, τόσο πιο αργά βιώνεις το χρόνο. Αυτό αποδείχθηκε από ένα πείραμα που εξέτασε δύο ρολόγια: το ένα έμεινε στη Γη και το άλλο πέταξε με αεροπλάνο. Το αεροπλάνο έκανε το γύρο όλου του κόσμου, όταν προσγειώθηκε και εξετάστηκαν τα δύο ρολόγια, διαπίστωσαν πως εκείνο που βρισκόταν στο αεροπλάνο ήταν ελαφρώς λίγο πιο πίσω στο χρόνο.

Η NASA κατέληξε στο συμπέρασμα: “Ναι, το ταξίδι στο χρόνο είναι πράγματι ένα υπαρκτό γεγονός. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που πιθανώς έχετε δει στις ταινίες. Ο Αϊνστάιν διαπίστωσε ότι όσο πιο γρήγορα κινείσαι στο χώρο, τόσο πιο αργά κινείσαι στο χρόνο – γερνάς πιο αργά, με άλλα λόγια. Μια από τις βασικές ιδέες της σχετικότητας είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός, με περίπου δηλαδή 300.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, ή ένα έτος φωτός ανά έτος. Ωστόσο μπορείτε να φτάσετε πολύ κοντά σε αυτήν. Αν ένα διαστημόπλοιο πετούσε με το 99% της ταχύτητας του φωτός, θα το βλέπατε να διανύει απόσταση ενός έτους φωτός σε χρόνο λίγο περισσότερο από ένα έτος.

Αυτό είναι αρκετά προφανές, ωστόσο για τους αστροναύτες που θα επέβαιναν σε αυτό το υποτιθέμενο διαστημόπλοιο, το ταξίδι θα διαρκούσε μόλις επτά εβδομάδες. Πρόκειται για μια συνέπεια της σχετικότητας που ονομάζεται «διαστολή του χρόνου» και στην πραγματικότητα σημαίνει ότι οι αστροναύτες έχουν μεταπηδήσει περίπου 10 μήνες στο μέλλον.

Με άλλα λόγια, μπαίνετε σε μια μαύρη τρύπα και βγαίνετε από μια άλλη, κάπου αλλού. Δυστυχώς, δεν είναι ένα τόσο πρακτικό μέσο μεταφοράς όσο το κάνει να φαίνεται το Χόλιγουντ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βαρύτητα της μαύρης τρύπας θα σας έκανε κομμάτια καθώς θα την πλησιάζατε, αλλά θεωρητικά είναι εφικτό. Και επειδή μιλάμε για χωρόχρονο και όχι μόνο για διάστημα, η έξοδος της σκουληκότρυπας θα μπορούσε να γίνει σε προγενέστερο χρόνο από την είσοδο- αυτό σημαίνει ότι θα καταλήγατε στο παρελθόν αντί για το μέλλον.

via

61χρονη γιαγιά με 17 εγγόνια παντρεύτηκε 24χρονο και δηλώνουν τρισευτυχισμένοι

8 σημάδια ότι είστε παγιδευμένοι από έναν άνθρωπο που σας χειραγωγεί συναισθηματικά