Μία 109χρονη γιαγιά από την Ελλάδα με 140 εγγόνια, δισέγγονα, και τρισέγγονα που εξακολουθεί να βοηθά τους ηλικιωμένους στο τοπικό ίδρυμα για ηλικιωμένους

Στη σημερινή εποχή, οι ηλικιωμένοι συχνά αντιμετωπίζουν προκλήσεις και ανάγκες που απαιτούν την υποστήριξη της κοινότητάς τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ξεχωριστά άτομα που συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια, παρά την ηλικία τους. Ένα τέτοιο εκπληκτικό παράδειγμα είναι η 107χρονη γιαγιά μας η Παναγιούλα (Παναγιώτα) Στεφανιδάκη  από την Ελλάδα, που εξακολουθεί να προσφέρει την αγάπη και τη φροντίδα της σε ηλικιωμένους σε ένα τοπικό ίδρυμα για ηλικιωμένους.

Η Παναγιούλα (Παναγιώτα) Στεφανιδάκη, το γένος Ελένη, είναι κόρη του Χρήστου και της Θεμελίνας. Γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1914 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου Καλύμνου και είναι ένα ζωντανό θαύμα. Έζησε πολλές αλλαγές και εξελίξεις στη ζωή της. Γεννήθηκε στην Κάλυμνο τρεις μήνες μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, έζησε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και φυσικά έζησε και τη σημερινή πανδημία που έπληξε όλο τον κόσμο.

Απέκτησαν δέκα (10) παιδιά, πέντε (5) αγόρια και πέντε (5) κορίτσια: τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα , τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία. Στη ζωή βρίσκονται τα 8 παιδιά. Έχουν αποβιώσει ο Χρήστος και ο Παντελής.

Επίσης η κυρά Παναγιούλα έχει 44 εγγόνια, 91 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα.

Ακόμα και στις μέρες μας η κ. Παναγιούλα παρέχει συντροφιά και αγάπη σε άλλους ηλικοωμένους στο τοπικό γηροκομείο , ακούγοντας τις ιστορίες και τις ανησυχίες τους. Η παρουσία της φέρνει χαρά και ελπίδα στις ζωές των ηλικιωμένων και ανακουφίζει τη μοναξιά που μπορεί να αισθάνονται.

Τα κατάλευκα μαλλιά, το γαλήνιο ύφος, η ξεχωριστή γλυκύτητα, το χαμόγελο στα χείλη που ποτέ δεν της έλειψε, τα λαμπερά μάτια της, το αρχοντικό ύφος, οι ρυτίδες γήρατος που κι αυτές έχουν τη δική τους χάρη, συνθέτουν το σημερινό πορτρέτο της υπεραιωνόβιας κυρά Παναγιούλας στα 107 χρόνια της.

Κλείνοντας το μικρό αυτό αφιέρωμα και παραθέτοντας κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Μαρία Στεφανιδάκη Βλασερού την μικρή κόρη της κυρά Παναγιούλας ,την Μαρία Κλήμη Στεφανιδάκη νύφη και την Παναγιούλα Στεφανιδάκη εγγονή για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες που μας διέθεσαν.

via

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.