in

«Οι διδυμούλες μου έχουν σύνδρομο Down και νιώθω τυχερή και ευλογημένη που τις κρατώ στην αγκαλιά μου»

Μέσα από τη στήλη μας “Twin Stories” μοιραζόμαστε μαζί σας αληθινές ιστορίες μαμάδων που στέλνουν μήνυμα ενθάρρυνσης και κουράγιου σε όλες μας.

Γυναίκες που κόντρα στις προβλέψεις, στα προβλήματα και τα εμπόδια που εμφανίστηκαν, απέδειξαν ότι είναι δυνατές και τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει τη θέλησή τους να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα δίδυμα ή και τρίδυμα μωράκια τους!

«Οι διδυμούλες μου έχουν σύνδρομο Down και νιώθω τυχερή και ευλογημένη που της κρατώ στην αγκαλιά μου»

Οι διδυμούλες Mckenli και Kennadi Ackerman γεννήθηκαν με σύνδρομο Down στις 12 Μαΐου 2021 και οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν τις είδαν, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

«Για κάθε 1.000 κυήσεις διδύμων, περίπου 2 θα έχουν τουλάχιστον ένα μωρό με σύνδρομο Down. Ωστόσο, η πιθανότητα πριν από μια εγκυμοσύνη να είναι δίδυμα και να έχουν και τα δύο δίδυμα σύνδρομο Down είναι περίπου μία στις 1 έως 5 εκατομμύρια.», είχαν πει τότε στη μητέρα τους.

Η Savannah Combs ήξερε ότι το ένα από τα δύο της μωράκια είχε σύνδρομο Down, αλλά ποτέ δεν την απασχόλησε, καθώς οι κορούλες της ήταν η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής της και είχε χαρεί απίστευτα που θα γινόταν μητέρα.

Θεωρητικά, δε θα ήταν πολύ εύκολο για γονείς παιδιών με σύνδρομο Down το να μοιράζονται την καθημερινότητα των παιδιών τους.

H Savannah θέλει να βοηθήσει να εξαφανιστεί το στίγμα γύρω από τη συγκεκριμένη διαταραχή, γεμίζοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία με παιδικά χαμόγελα
Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει αρχίσει να κατανοεί περισσότερο τα ζητήματα γύρω από το σύνδρομο Down, αλλά οι δυσκολίες του προκαλούν ακόμα φόβο σε πολλούς γονείς. Για αυτήν την οικογένεια ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα για τους γονείς, μέσα στην οποία θα μπορούν να κατανοήσουν και να μάθουν περισσότερα για το σύνδρομο.

Τα ομοζυγωτικά δίδυμα με σύνδρομο Down είναι πολύ ξεχωριστά και σπάνια, και θεωρούνται περίπτωση μία στα 14 εκατομμύρια. Έχοντας να διαχειριστούν τόσο μοναδικές ανάγκες σε σχέση με άλλους γονείς, η μαμά τους δηλώνει ενθουσιασμένη που μοιράζεται τις γνώσεις της.
“Είναι σημαντικό να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε εδώ και ότι υπάρχουν τόσα παιδιά στην κοινότητά μας, και ελπίζουμε ότι θα μας δουν και θα μας θυμηθούν και ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να αλλάζουν με πολλή αποδοχή στις κοινότητές μας”

Τα δίδυμα κοριτσάκια είναι πανέμορφα και σκορπίζουν χαρά όπου βρεθούν και όπου σταθούν

Παρακολουθούν μαθήματα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας δύο φορές την εβδομάδα και έχουν επιδείξει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξή τους. Αν και δίδυμες έχουν διαφορετική προσωπικότητα. Η Kennadi είναι πάντα χαμογελαστή και χαρωπή, ενώ η Mckenli πιο μαζεμένη. Η μαμά της μάλιστα, την αποκαλεί «ντίβα»! Παρόλο που η κατάσταση των κοριτσιών είναι σπάνια, δεν διαφέρουν από οποιονδήποτε άλλο παιδί.

«Έχουν συναισθήματα. Έχουν καρδιά που χτυπάει. Ξέρουν να μιλούν. Ξέρουν πώς να κάνουν πράγματα που κάνετε εσείς. Θα τα καταφέρουν. Όπως είπα, μπορεί να είναι ένα βήμα πίσω, αλλά θα τα καταφέρουν. Είναι υπέροχες», είπε πρόσφατα η μητέρα τους σε μια ανάρτησή της στο Facebook.

Η Savannah προσπαθεί συνεχώς να υπενθυμίζει στον κόσμο πως τα παιδιά με σύνδρομο Down πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλα τα άλλα παιδιά και να μην τους κόβουμε τα φτερά.

 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κουνούπια και πώς να τα κρατήσετε μακριά σας αυτό το καλοκαίρι

Ένα ποτήρι με αλατόνερο και ξίδι θα εντοπίσει τις αρνητικές ενέργειες στο σπίτι σας