Πώς λέμε γεια ανάλογα με το μέρος που ζούμε; Πόσες φορές έχει τύχει να βρισκόμαστε σε ξένο μέρος αλλά να μην ξέρουμε πώς να χαιρετήσουμε τους ντόπιους;
Σας έχουμε βρει 14 διαφορετικούς τρόπους χαιρετισμού από όλο τον κόσμο – όλοι τόσο διαφορετικοί από την συνηθισμένη χειραψία!
Οι Φιλιππινέζοι εκτελούν μια όμορφη χειρονομία που ονομάζεται Mano για να δείξουν σεβασμό προς τους πρεσβύτερους. Παίρνουν το χέρι του μεγαλύτερου σε ηλικία ατόμου και με μια λεπτή κίνηση το βάζουν στο μέτωπό τους.
Οι Ιάπωνες χαιρετούν ο ένας τον άλλο με μια υπόκλιση. Ανάλογα με την κατάσταση, η διάρκεια και η γωνία της στάσης του σώματος μπορεί να ποικίλει.
Οι άνθρωποι στην Ινδία λένε τη λέξη “Namaste”, σηκώνοντας παράλληλα τα χέρια τους πάνω από το στήθος με τις παλάμες τους κολλημένες μεταξύ τους και τα δάχτυλα προς τα επάνω.
Παρομοίως με την ινδική συνήθεια, ο χαιρετισμός της Ταϊλάνδης που ονομάζεται wai χρησιμοποιεί μια χειρονομία σαν προσευχή και συνοδεύεται από μια μικρή υπόκλιση.
Στη Γαλλία, είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να φιλιούνται στα μάγουλα όταν συναντιούνται.
Οι Μαορί στη Νέα Ζηλανδία λένε γεια κάνοντας παράλληλα μια παραδοσιακή χειρονομία, τη Hongi, η οποία περιλαμβάνει δύο άτομα που πιέζουν τη μύτη και το μέτωπό τους ταυτόχρονα.
Στην Μποτσουάνα, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά από απλές κινήσεις για να χαιρετήσετε κάποιον κατάλληλα. Δώστε το δεξί σας χέρι βάζοντας το αριστερό σας χέρι στον δεξί αγκώνα σας. ‘Δέστε’ τα χέρια με το άλλο πρόσωπο χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας και την παλάμη σας, και στη συνέχεια πείτε τις λέξεις «Lae kae» – που σημαίνει “Πώς είσαι;”
Οι επισκέπτες στη Μογγολία δίνουν ένα Hada (ένα τελετουργικό μαντήλι) ως δώρο. Ο παραλήπτης το παίρνει ευγενικά και κάνει μια μικρή υπόκλιση.
Στη Σαουδική Αραβία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια χειραψία και τις λέξεις “As-salamu alaykum,” που σημαίνει “να έχετε ειρήνη.” Συνήθως συνοδεύεται από τρίψιμο μυτών και από ένα ελαφρύ χτύπημα στον ώμο του άλλου.
Ο συμβατικός χαιρετισμός του λαού του Τουβαλού, χρησιμοποιεί μια βαθιά εισπνοή, ενώ πιέζονται τα μάγουλα.
Η κοινή μορφή χαιρετισμού μεταξύ των Ελλήνων ανδρών είναι ένα χτύπημα στην πλάτη ή τον ώμο.
Οι πολεμιστές της φυλής των Μασάι στην Κένυα θα χαιρετήσουν τους νεοεισερχόμενους με μια τελετή χορού όπου θα σχηματίσουν έναν κύκλο και θα ανταγωνιστούν για να αποφασίσουν ποιος μπορεί να πηδήξει πιο ψηλά.
Οι Μαλαισιανοί συνήθως αγγίζουν τα δάχτυλα του άλλου με τα δύο χέρια και στη συνέχεια τοποθετούν τις παλάμες τους στην καρδιά τους.
Οι άνθρωποι στο Θιβέτ βγάζουν έξω τη γλώσσα τους για να δείξουν ότι δεν είναι μια μετενσάρκωση ενός ανελέητου Θιβετιανού βασιλιά του 9ου αιώνα ο οποίος είχε μια έντονη μαύρη γλώσσα.
Πηγή: www.diaforetiko.gr
Originally posted 2017-02-22 03:38:06.
GIPHY App Key not set. Please check settings