in

Πως να σταμάτησα να είμαι κουρασμένος και να άρχισα να ζω.

Όλοι χρειαζόμαστε μια αναζωογόνηση κατά καιρούς. Υπάρχουν πολλές φορές, που αισθανόμαστε κουρασμένοι και χρειαζόμαστε κάποιο κίνητρο για να σηκωθούμε το πρωί και να πάμε στην δουλειά μας. Οι καφέδες και τα ενεργειακά ποτά είναι πρόσκαιρες λύσεις, που μας δίνουν για λίγο ενέργεια και μετά από λίγο αισθανόμαστε και πάλι κουρασμένοι.

Το αίσθημα της κόπωσης και της εξάντλησης είναι τόσο συχνό, που πολλές φορές απλά καθόμαστε στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση, μη μπορώντας να κάνουμε τίποτα άλλο. Χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή ακριβώς την καθημερινότητα.

Και τώρα τι γίνεται; Είμαστε καταδικασμένοι; Φυσικά και όχι. Η σωστή διαχείριση της ενέργειάς μας μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα αυτό. Δεν είναι μια γρήγορη λύση, αλλά είναι αποτελεσματική. Δείτε παρακάτω πως θα τα καταφέρετε.

Έχουμε τα πάντα.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει τα πάντα: έναν υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, πράγμα που του δίνει την ευκαιρία να επικοινωνεί με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτοκίνητο για να πηγαίνει πιο γρήγορα στην δουλειά του, συνδρομή στο γυμναστήριο και υγιεινό φαγητό. Έχει γυναίκα, παιδιά, διαμέρισμα, εξοχικό και ό,τι χρειάζεται για να φτιάξει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Έχει τα πάντα.

Ξέρουμε τα πάντα.

Όλοι ξέρουμε, ότι πρέπει να βλέπουμε λιγότερη τηλεόραση, να εξασκούμαστε περισσότερο και να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία. Πρέπει να χαμογελάμε στα παιδιά μας και να παίρνουμε δώρα στου συζύγους, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδική περίσταση, απλά για να τους κάνουμε χαρούμενους. Είναι κοινή λογική, σωστά;

Αλλά δεν κάνουμε τίποτα.

Οι περισσότεροι θα το αρνηθούν αυτό. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τις φορές, που αγοράσατε καινούργια αθλητικά ή που προσπαθήσατε να ξυπνήσετε στις 6 το πρωί ή που ξεκινήσατε να πηγαίνετε γυμναστήριο μετά από πολύ καιρό. Άρα, σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι η θέληση. Θέληση υπάρχει. Τότε, ποιο είναι το πρόβλημα.

Υπάρχει έλλειψη ενέργειας.

Τι είδους ενέργεια; Όταν το αυτοκίνητό μας ξεμένει από βενζίνη, πάμε στο βενζινάδικο και το γεμίζουμε. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να πάρουμε κανένα χάπι να μας δώσει ενέργεια; Όχι. Η σωστή διαχείριση της προσωπικής μας ενέργειας δεν έχει θερμίδες, αλλά έχει 4 τύπους ενέργειας.

1.Σωματική ενέργεια

  • Ένα αναλυτικό πλάνο, διαχείριση χρόνο, οι προσδοκίες των άλλων και οι απολαύσεις είναι κάποια από τα
  • πράγματα που μπορούν να σας δώσουν κίνητρο. Ωστόσο, πόση σημασία έχουν αυτά τα πράγματα, όταν έχετε
  • 48 ώρες να κοιμηθείτε; Ή όταν είστε μεθυσμένοι; Ή όταν έχετε έναν απαίσιο πονοκέφαλο;

Σίγουρα, οι παραπάνω καταστάσεις είναι υπερβολικές, αλλά είναι για να σας εξηγήσουν, ότι έχετε έλλειψη σωματικής ενέργειας τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Πως να επαναφέρετε την σωματική σας ενέργεια;

Γυμναστείτε. Κάντε τα αγαπημένα σας αθλήματα.
Μην κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες.
Να τρώτε υγιεινά. Βάλτε υγιεινά γεύματα στην διατροφή σας και να ακούτε το σώμα σας.

2.Συναισθηματική ενέργεια

Ακόμα και αν η σωματική σας ενέργεια είναι σε καλά επίπεδα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το στάδιο. Θα έχετε παρατηρήσει, ότι όταν είστε αναστατωμένοι με κάτι, δυσκολεύεστε πολύ να συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας. Και το αντίθετο, όταν παίρνετε θετικά σχόλια, έχετε κίνητρο να εργαστείτε πιο σκληρά.

Τα συναισθήματα που μας δίνουν ενέργεια είναι τα συναισθήματα με περιεχόμενο, οι προκλήσεις, οι περιπέτειες και οι νέες ευκαιρίες. Αντίθετα, τα συναισθήματα του θυμού και της σύγχυσης στραγγίζουν την ενέργεια από μέσα μας.

3.Διανοητική ενέργεια

Εδώ εμπεριέχονται η δημιουργικότητα, η οργάνωση, η διαχείριση του χρόνου και η ικανότητα συγκέντρωσης. Όταν έχουμε έλλειψη διανοητικής ενέργειας, δυσκολευόμαστε πολύ περισσότερο να δουλέψουμε.

Προσπαθήστε να διαβάζετε βιβλία, να ακούτε μουσική, να ζωγραφίζετε, αντί να περνάτε όλη την μέρα σας στο Facebook.

4.Πνευματική ενέργεια

Ποιο είναι το νόημα της ζωής σας; Γιατί εργάζεστε στην συγκεκριμένη εταιρία; Που θα σας οδηγήσει ο δρόμος σας; Μερικοί άνθρωποι περνάνε όλη τους την ζωή, χωρίς να βρουν το θάρρος να απαντήσουν στις παραπάνω ερωτήσεις.

Ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό, κάντε μεγάλα όνειρα, δεσμευτείτε σε έναν ανώτερο σκοπό.

Ο παλμός της ζωής

Είναι σημαντικό να εναλλάσσετε την δουλειά με την διασκέδαση: δουλειά- διασκέδαση- δουλειά- διασκέδαση.

Γιατί εμφανίζονται τα προβλήματα; Γιατί ξεχνάμε να ξεκουραστούμε.

Να βρίσκετε πάντα χρόνο για την εναλλαγή δουλειάς/ διασκέδασης:

  • Κατά την διάρκεια της μέρας.
  • Μέσα σε ένα 24ωρο.
  • Μέσα στην εβδομάδα.
  • Κατά την διάρκεια του χρόνου (διακοπές).
  • Μπορείτε να χτίσετε τους “μύες της ενέργειας.”

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προπονήστε σκληρά και να ξεκουράζεστε. Χωρίς την κατάλληλη αποκατάσταση των μυών δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ενεργειακούς μυς σας. Αν εναλλάσσετε την δουλειά με την διασκέδαση, αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνετε στην δουλειά, τότε οι μυς σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Όλοι έχουμε γνωρίσει κάποια στιγμή στην ζωή μας αυτούς τους θετικούς και γεμάτους αισιοδοξία και στόχους ανθρώπους, που δίνουν ενέργεια στους ανθρώπους γύρω τους.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εξασκούν τους “ενεργειακούς μύες” τους.

Και μετά;

Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Σταματήστε να γκρινιάζετε.

Είστε ένας άνθρωπος με άπειρες δυνατότητες. Τώρα, ξέρετε, ότι το μόνο που σας λείπει είναι η ενέργεια και πως να την επαναφέρετε.

Τολμήστε!

Πηγή: tilestwra.com

Το αληθινό νόημα της Οδύσσειας – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής.

Ετυμολογία αρχαίων ονομάτων: Δείτε τι σημαίνει το όνομά σας