Πώς θα μοιάζει η Αθήνα σε 50 χρόνια σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη: – Εικόνες

Η τεχνητή νοημοσύνη, που μέχρι πρόσφατα ακουγόταν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε με το ChatGPT, το οποίο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να μας γράψει πρωτότυπα κείμενα, άρθρα και εργασίες, με βάση τις παραμέτρους που του ζητάμε. Αντίστοιχες προσπάθειες είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα κείμενα έμοιαζαν σαν να είχαν γραφτεί από άνθρωπο.

Παράλληλα, νέα εργαλεία, όπως αυτό της εταιρίας Bing, «φιλοτεχνούν» εικόνες που δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από τα πραγματικά έργα τέχνης.

Μάλιστα, στα εργαλεία αυτά υπάρχει η δυνατότητα «Text to image», μπορεί δηλαδή ο χρήστης να περιγράψει γραπτώς το είδος της εικόνας που θέλει να δημιουργηθεί σε λίγα δευτερόλεπτα να έχει μπροστά του πολυάριθμες εικόνες.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ζητήσουμε από το Bing AI να οραματιστεί πώς θα μοιάζει η Αθήνα σε 50 χρόνια από τώρα και οι εικόνες που μάς έδειξε ήταν άκρως φουτουριστικές:

Λίγα λόγια για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης
Ήδη, πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση στη δουλεία τους διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Οι πρώτοι που τα υιοθέτησαν ήταν οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί υπολογιστών, όμως δεν άργησαν να ακολουθήσουν και άλλα επαγγέλματα, τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν αρκετά πιο «μακριά» από αυτές τις τεχνολογίες.

Για παράδειγμα, σε πρόσφατο άρθρο δημοσιογράφος των «New York Times», παραδέχτηκε ότι ήδη το ChatGPT έχει αλλάξει τον τρόπο που ο ίδιος εργάζεται, σε καθημερινή βάση. Αντίστοιχα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να γράψουν τις εργασίες για τη σχολή τους, περνώντας μάλιστα και με καλό βαθμό.

Φυσικά, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σε σχέση με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης, με τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ειδικότερα, νέα έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs ανέφερε πως το ¼ των θέσεων εργασίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης.

ΠΗΓΗ

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.