Η αλόη βέρα έχει μια μακρόχρονη ιστορία στην φυσική ιατρική. Στην αρχαία Αίγυπτο, η αλόη ονομαζόταν το ‘φυτό της αθανασίας’ και προσφερόταν ως ταφικό δώρο στους φαραώ.
Χρήσεις Της Αλόης Βέρα
Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις της αλόης περιλαμβάνουν τοπική εφαρμογή για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και χρήση από το στόμα ως καθαρτικό.
Όμως, υπάρχουν ολοένα αυξανόμενα αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι όταν λαμβάνεται από το στόμα, η αλόη μπορεί να θεραπεύσει ποικίλες παθήσεις όπως διαβήτη, άσθμα, επιληψία και οστεοαρθρίτιδα.
Επιπλέον, η τοπική εφαρμογή του τζελ αλόης αποδείχθηκε αποτελεσματική στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, των εγκαυμάτων, των ηλιακών εγκαυμάτων και της ψωρίασης.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το τζελ αλόης χρησιμοποιείται και στην παρασκευή πολλών καλλυντικών προϊόντων, όπως λοσιόν και αντηλιακά.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει την αλόη βέρα ως φυσικό πρόσθετο γεύσης στα τρόφιμα.
Πώς Χρησιμοποιείται Η Αλόη Βέρα
Τα φύλλα αλόης έχουν ένα πράσινο τμήμα που περιβάλλει μια διαυγή γέλη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπική αλοιφή ή να παράγει χυμό που λαμβάνεται από το στόμα.
Τι Λέει Η Επιστήμη
Αν και η αλόη χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία εγκαυμάτων και εκδορών, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το τζελ αλόης εμποδίζει στην πραγματικότητα την επούλωση βαθιών χειρουργικών τραυμάτων. Το τζελ αλόης δεν βρέθηκε να προστατεύει από τα εγκαύματα μετά από ακτινοθεραπεία.
Παρενέργειες & Προφυλάξεις
Η θετική πλευρά είναι ότι δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες που να σχετίζονται με την τοπική χρήση του τζελ αλόης.
Όσον αφορά τη χρήση του τζελ αλόης από το στόμα, υπάρχουν νέα στοιχεία που συνδέουν το μη αποχρωματισμένο εκχύλισμα των φύλλων αλόης με καρκινογόνο δραστηριότητα σε αρσενικά και θηλυκά ινδικά χοιρίδια, με βάση τους όγκους του παχέος εντέρου. Παρόλο που απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αν αυτά τα ευρήματα σχετίζονται με τον άνθρωπο, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το αντίθετο.
Η πρόσληψη αλόης έχει επίσης συνδεθεί με κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς η διάρροια που προκαλείται από τις καθαρτικές ιδιότητες της αλόης, μπορεί να επηρεάσει την επίδραση πολλών φαρμάκων.
Μια κατηγορία ανθρώπων που πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική με την κατανάλωση αλόης βέρα είναι οι διαβητικοί που χρησιμοποιούν φάρμακο μείωσης της γλυκόζης, επειδή μελέτες υποδηλώνουν ότι η αλόη μειώνει πιθανά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Επίσης, αρκετές περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση αλόης από το στόμα, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι ακόμη οριστικά.
Πηγή: truelife.gr
Originally posted 2017-07-16 16:55:03.
GIPHY App Key not set. Please check settings