Σφίγγα: Μια υπερσύγχρονη βίλα στην Αίγυπτο που θυμίζει origami και αψηφά τους νόμους της φυσικής

Το τελευταίο έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου του Ισπανού Fran Silvestre αντλεί έμπνευση από τη μυθολογική φιγούρα της Σφίγγας, παρουσιάζοντας ένα πολυτελές σπίτι που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

Όταν έρχεται ένας πελάτης στο αρχιτεκτονικό σου γραφείο και σου ζητάει να του δημιουργήσεις κάτι “μοναδικό”, τότε πρέπει οι ιδέες σου να μην έχουν όρια. Να σκέφτεσαι “έξω από το κουτί”, παρουσιάζοντας ένα πρότζεκτ, που όσο δύσκολο κι αν δείχνει, να καταφέρει να τον ενθουσιάσει. Αυτό ακριβώς έκανε και ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας Fran Silvestre, όταν ένας πλούσιος πελάτης από την Αίγυπτο του ζήτησε να κατασκευάσει ένα πολυτελές σπίτι στο Κάιρο, το οποίο να έχει πάνω του “κάτι από τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό”.

Ο αρχιτέκτονας, λοιπόν, πήρε την αρχική ιδέα και την τελειοποίησε, παρουσιάζοντας τη “Σφίγγα”, μια βίλα η οποία όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, εμπνέεται από το μυθολογικό πλάσμα με το σώμα ενός λιονταριού, το ανθρώπινο κεφάλι και τα φτερά ενός πουλιού, το οποίο αποτελούσε σύμβολο της σοφίας. Η κατασκευή της βίλας έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024, ωστόσο αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, πραγματικά κόβει την ανάσα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.