«Της είπε πως είναι αστροναύτης και πρέπει να του στείλει €30.000 για να γυρίσει στη Γη για να παντρευτούνε»

Ακριβά φέρεται να πλήρωσε μία γυναίκα από την Ιαπωνία τον υπεργαλαξιακό έρωτα καθώς επιτήδειος που της παρουσιάστηκε ως Ρώσος αστροναύτης ο οποίος εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατάφερε να της αποσπάσει πάνω από 30.000 ευρώ.

 

Ο άνδρας είπε στη γυναίκα, που ζει στην πόλη Higashiomi, ότι την αγαπούσε και ήθελε να την παντρευτεί, αλλά για να επιστρέψει από το Διάστημα και να τη συναντήσει στην Ιαπωνία, χρειαζόταν να του στείλει χρήματα για «να πληρώσει τα τέλη προσγείωσης».

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, μεταξύ 19 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, η γυναίκα του έστειλε πάνω από 30.000 ευρώ.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Instagram στις 28 Ιουνίου. Της είπε ότι εργαζόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με το Newsweek. Με την πάροδο του χρόνου, ο άντρας άρχισε να εκφράζει τα «συναισθήματά» του απέναντί ​​της, στέλνοντάς της μηνύματα όπως: «Θέλω να ξεκινήσω τη ζωή μου στην Ιαπωνία» και: «Ακόμα κι αν το πω 1000 φορές, δεν θα το καταλάβω αυτό, αλλά θα συνεχίσω να το λέω. Σ’ αγαπώ».

Όταν ο επιτήδειος συνέχισε να επιμένει να του στείλει περισσότερα χρήματα, το θύμα υποψιάστηκε πως πρόκεται για απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία.

 

«Οι ρομαντικές απάτες χρησιμοποιούν συναισθηματική χειραγώγηση για να εξαπατήσουν τα θύματα να στείλουν χρήματα ή να εκτελέσουν κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα. Συνήθως ξεκινούν στο διαδίκτυο, είτε μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στο Newsweek ο Paul Bischoff, συντάκτης της Comparitech και τακτικός σχολιαστής σε θέματα κυβερνοασφάλειας και απορρήτου σε διεθνή μέσα.

 

«Ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι έχει κάποιο είδος δουλειάς που τον εμποδίζει να συναντήσει το θύμα αυτοπροσώπως, όπως ένας στρατιώτης, γιατρός σε μια ζώνη σύγκρουσης ή, σε αυτήν την περίπτωση, ένας αστροναύτης στο Διάστημα. Συχνά ξεκινούν από το να πλημμυρίζει με έπαινο και στοργή το θύμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μόλις το θύμα είναι αρκετά ερωτευμένο, ο απατεώνας έρχεται με κάποιο είδος έκτακτης δαπάνης», πρόσθεσε ο Bischoff.

ΠΗΓΗ

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.