in

Το χάσμα Ανατολής-Δύσης σε 10 ποστεράκια

Μια φορά κι έναν καιρό, γεννήθηκε στο Πεκίνο η Yang Liu. Η μικρή κινεζούλα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην σινική πρωτεύουσα και το 1990, όταν έφτασε στην ηλικία των 13, μετακόμισε μαζί με τους γονείς της στο Βερολίνο. Αν μη τι άλλο μια ενδιαφέρουσα εποχή για να εγκατασταθεί κανείς στη συγκεκριμένη μεγαλούπολη…

Η μετακόμισή τους αυτή, λοιπόν, ήταν λογικό να επηρεάσει την μικρή Yang καθώς οι πολιτισμικές διαφορές Κίνας-Γερμανίας ήταν τεράστιες.

Άλλα 13 χρόνια πέρασαν και η 26χρονη πλέον φίλη μας, αποφάσισε να αποτυπώσει τις εμπειρικές της γνώσεις από την διαφορετικότητα Ανατολής-Δύσης σε 47 απλά ποστεράκια που χωρίζονται σε δύο μέρη: το μπλε απεικονίζει τις δυτικές αντιλήψεις και το κόκκινο τις αντίστοιχες ανατολικές.

Από το εργασιακό περιβάλλον και τις σχέσεις ιεραρχίας, μέχρι το πώς συμπεριφέρονται ανατολικοί και δυτικοί σε ένα εστιατόριο, το πρότζεκτ δείχνει με πολύ απλό και χαρακτηριστικό ταυτόχρονα τρόπο τις αντιθέσεις.

Το πλέον ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης έγκειται στο εξής: πού εντάσσει ο Έλληνας αναγνώστης τον εαυτό του; Είμαστε τόσο σίγουροι ότι ανήκουμε στη Δύση;

Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

east-west-spreads-10
1. Οι δυτικοί, σύμφωνα με την Yang, λένε άμεσα τη γνώμη τους, σε αντίθεση με τους ανατολικούς που την εκφέρουν με πιο… δαιδαλώδη και περίπλοκο τρόπο.
Ενώ οι δυτικοί ξαναθυμούνται το ποδήλατο, οι ταχέως αναπτυσσόμενοι ανατολικοί, αφήνουν το πετάλι και δηλώνουν πιστοί στα μηχανοκίνητα μέσα.
2.Ενώ οι δυτικοί ξαναθυμούνται το ποδήλατο, οι ταχέως αναπτυσσόμενοι ανατολικοί, αφήνουν το πετάλι και δηλώνουν πιστοί στα μηχανοκίνητα μέσα.
Στη δύση οι άνθρωποι αρέσκονται να... κοκορεύονται περισσότερο συγκριτικά με τους ταπεινούς ανατολίτες.
3.Στη δύση οι άνθρωποι αρέσκονται να… κοκορεύονται περισσότερο συγκριτικά με τους ταπεινούς ανατολίτες.
Και γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, το "Εγώ" υπηρετείται με πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο δυτικό κόσμο.
4.Και γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, το “Εγώ” υπηρετείται με πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο δυτικό κόσμο.
Οι δυτικοί θυμώνουν. Κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.
5.Οι δυτικοί θυμώνουν. Κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Στις εξόδους τους οι ανατολίτες προκαλούν βαβούρα, τη στιγμή που οι δυτικοί εφαρμόζουν πιστά το "όταν τρώμε δεν μιλάμε"
6.Στις εξόδους τους οι ανατολίτες προκαλούν βαβούρα, τη στιγμή που οι δυτικοί εφαρμόζουν πιστά το “όταν τρώμε δεν μιλάμε”
Στη Δύση, λέει η Yang Liu, τα αφεντικά αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως ίσος προς ίσο (λολ). Στην Ανατολή είναι πιο δεσποτικά.
7.Στη Δύση, λέει η Yang Liu, τα αφεντικά αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως ίσος προς ίσο (λολ). Στην Ανατολή είναι πιο δεσποτικά.
Επιπλέον, θεωρεί πως οι δυτικοί είναι ντόμπροι άνθρωποι. Όχι σαν μερικούς-μερικούς προς Ασία μεριά...
8.Επιπλέον, θεωρεί πως οι δυτικοί είναι ντόμπροι άνθρωποι. Όχι σαν μερικούς-μερικούς προς Ασία μεριά…
"Πίσω και σε έφαγα!" φωνάζουν οι της Δύσης στα προβλήματα που προκύπτουν, τη στιγμή που οι της Ανατολής κάνουν ότι μπορούν για να τα αποφύγουν.
9.”Πίσω και σε έφαγα!” φωνάζουν οι της Δύσης στα προβλήματα που προκύπτουν, τη στιγμή που οι της Ανατολής κάνουν ότι μπορούν για να τα αποφύγουν.
Και τέλος, η πειθαρχία και η υπομονή: Στη Δύση η σειρά προτεραιότητας τηρείται ευλαβικά. Στην Ανατολή... τουρλουμπούκι! Για πείτε; Πού ανήκουμε τελικά ως Έλληνες;
10.Και τέλος, η πειθαρχία και η υπομονή: Στη Δύση η σειρά προτεραιότητας τηρείται ευλαβικά. Στην Ανατολή… τουρλουμπούκι! Για πείτε; Πού ανήκουμε τελικά ως Έλληνες;

via

Originally posted 2015-12-24 17:05:36.

What do you think?

Written by admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αθάνατη ελληνική πατέντα! Δείτε την φωτογραφία ύμνο στην εφευρετικότητα του Έλληνα!

Ήταν κάποτε ο Μητσάρας άνεργος και άφραγκος έψαχνε για δουλειά