Τυφλή 13χρονη κάθισε στο πιάνο σε σταθμό τρένων και όλοι δάκρυσαν μόλις άκουσαν τις πρώτες νότες

Με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια υποδέχτηκαν οι πολίτες στο σταθμό ενός τρένου μια τυφλή πιανίστα 13 ετών. Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν να ερμηνεύει άψογα ένα περίπλοκο κομμάτι του Σοπέν, μέσα σε έναν πολύβουο σταθμό τρένων.
Τυφλή 13χρονη πιανίστρια κάθισε στο πιάνο σε σταθμό τρένων και όλοι δάκρυσαν μόλις άκουσαν τις πρώτες νότες
Πλημμυρισμένοι με δάκρυα συγκίνησης υποδέχτηκαν οι πολίτες στο σταθμό ενός τρένου μια 13χρονη τυφλή πιανίστα. Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν να ερμηνεύει άψογα ένα περίπλοκο κομμάτι του Σοπέν, μέσα σε έναν πολύβουο σταθμό τρένων.

Στο κλιπ που ήρθε στη δημοσιότητα απο το Channel προωθώντας το «The Piano» (ένα καινούργιο talent show στη Βρετανία με παρουσιάστρια την Claudia Winkleman) η μικρή Λούσι παίζει στο πιάνο τη Σπουδή Op. 25, No. 1, μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του Πολωνού συνθέτη, αφήνοντας άφωνο το κοινό της.

Τί είναι το show “Τhe Piano” που συμμετέχει η τυφλή πιανίστρια
Στο συγκεκριμένο talent show, ταλαντούχοι ερασιτέχνες πιανίστες από όλη τη χώρα λαμβάνουν πρόσκληση για να παίξουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο και άλλες πόλεις, χωρίς να γνωρίζουν σε όλες τις περιπτώσεις ότι συμμετέχουν σε τηλεοπτικό σόου. Οι συντελεστές της εκπομπής τοποθετούν κάμερες στον χώρο για να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ κρυμμένοι παρακολουθούν οι δύο κριτές του σόου, ο ποπ σταρ Mika και ο διάσημος κλασσικός πιανίστας Lang.

 

Σε κάθε επεισόδιο, ένας από τους πιανίστες που παρουσιάζονται θα επιλέγεται για να παίξει σε μία από τις πιο διάσημες αίσθουσες συναυλιών του κόσμου. Ο μεγάλος νικητής του talent show θα εμφανιστεί μπροστά σε κοινό χιλιάδων ατόμων στο θρυλικό London’s Royal Festival Hall.

Χάσαν τα λόγια τους με το ταλέντο της τυφλής πιανίστριας
Το κλιπ που δημοσίευσε το Channel 4 on social media δείχνει την επίδραση που έχει η ερμηνεία της 13χρονης στους κριτές, με τον Mika να δηλώνει σαστισμένος από το ταλέντο της και τον Lang να σχολιάζει πως… έχει χάσει τα λόγια του.
Όπως διευκρινίζεται στο βίντεο, η Λούσι, που είναι νευροδιαφορετική, συχνά καλύπτει τα αφτιά της στο τέλος της ερμηνείας ενός κομμάτιού. «Της αρέσει το χειροκρότημα αλλά όχι ο ήχος του χειροκροτήματος, έτσι τα δάχτυλά της πάνε στα αφτιά της για αισθητηριακούς λόγους».

Τί να πει κανείς για το ταλέντο αυτού του κοριτσιού που πολλαπλασιάζεται επί δέκα λόγω του προβλήματος όρασης που έχει. Να είναι πάντα καλά και να μας χαρίζει τέτοιες θεσπέσιες μελωδίες. Ακούγονται σαν χάδι στ΄αυτιά μας. Μπράβο σ΄αυτό το σπουδαίο κορίτσι.

 

ΠΗΓΗ

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.