in

10 ιστορικά γεγονότα που θα ανατρέψουν όλα όσα γνωρίζατε έως σήμερα

Υπάρχει η λεγόμενη “θεωρία της συγχρονικότητας”, που δηλώνει ότι κάθε γεγονός στην ιστορία συνδέεται με άλλα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Δείτε παρακάτω 10 ιστορικά γεγονότα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν.

Το πιο παλιό δέντρο στη Γη, ήταν ήδη 1.000 ετών όταν εξαφανίστηκαν τα τελευταία μαμούθ.

© USFS Region 5   © wikimedia

Τα παλιότερα δέντρα στην Γη είναι τα πεύκα Μπριστλκόουν, που υπάρχουν στα Λευκά Όρη της Καλιφόρνια και είναι πάνω από 4.000 ετών. Ωστόσο, πρόσφατα βρέθηκε ένα άλλο δέντρο που είναι πάνω από 5.000 ετών. Λέγεται, ότι τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 4.000 χρόνια.

Πηγέςrmtrr, wiley

Η Nintendo ιδρύθηκε, όταν ο Πύργος του Άιφελ ήταν ακόμα υπό κατασκευή. Την ίδια στιγμή, ο Τζακ ο αντεροβγάλτης ήταν ελεύθερος.

© wikimedia   © wikimedia

Η Ιαπωνική εταιρία Nintendo ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1889 και παρήγαγε κάρτες παιχνιδιών που ονομάζονταν hanafuda. Την ίδια στιγμή, το μελλοντικό σύμβολο της Γαλλίας, ο Πύργος του Άιφελ, ήταν υπό κατασκευή στο Παρίσι. Εν τω μεταξύ, το Λονδίνο τρομοκρατούταν από έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες: τον Τζακ τον αντεροβγάλτη.

Πηγέςhistory, bbc, nintendo

Το πρώτο ποδήλατο εμφανίστηκε μετά το πρώτο ατμοκίνητο τρένο.

© wikimedia   © wikimedia

Έχουμε την εντύπωση, ότι ανέκαθεν υπήρχε το ποδήλατο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι αρκετά καινούργιο: το πρώτο ατμοκίνητο τρένο παρουσιάστηκε το 1797, ενώ το πρωτότυπο του ποδηλάτου κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόλις 21 χρόνια αργότερα, το 1818.

Πηγέςssplprints, wired

Η Coca-Cola είναι μόλις 31 χρόνια νεώτερη από την Ιταλία.

© wikimedia   © wikimedia

Το βασίλειο της Ιταλίας εμφανίστηκε στον παγκόσμιο χάρτη μόλις το 1861. 31 χρόνια αργότερα, το 1892, παράχθηκε το πρώτο αναψυκτικό Coca-Cola.

Πηγήinterexchange

Ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Λέων Τρότσκι, ο Τζόζεφ Φρανκ και ο Φρόιντ, έζησαν στην ίδια πόλη το 1913.

© wikimedia

Απλά φανταστείτε: Βιέννη, μια ζεστή ηλιόλουστη ημέρα, το καλοκαίρι του 1913. Ένα μικρό καφενείο, στο οποίο ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Φρόιντ κάθονται στο ίδιο τραπέζι, πίνοντας το τσάι τους και συζητώντας. Απ’ ό,τι φαίνεται, η συνάντησή τους ήταν απόλυτα εφικτή.

Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι διάσημοι άνθρωποι ζούσαν στην ίδια πόλη και όχι πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον. Ο Τρότσκι και ο Χίτλερ ήταν τακτικοί θαμώνες του ίδιου καφέ (Καφέ Central), ενώ λίγο πιο πέρα ήταν το αγαπημένο καφέ του Φρόιντ, το Καφέ Landtmann. Ο Στάλιν και ο Χίτλερ ζούσαν σε απόσταση 1 ώρας μεταξύ τους και θα μπορούσαν να συναντηθούν ανά πάσα στιγμή.

Η Κλεοπάτρα ζούσε πιο κοντά χρονικά στις πτήσεις στο φεγγάρι, παρά στο χτίσιμο των Πυραμίδων.

© wikimedia   © wikimedia

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, η μεγαλύτερη από τις αρχαίες Πυραμίδες της Αιγύπτου, χτίστηκε γύρω στο 2.540 π.Χ.. Η Κλεοπάτρα έζησε πολύ πιο κοντά στην εποχή μας, το 69-30 π.Χ.. Ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι το 1969.

Πηγέςgizapyramids, nasa, smithsonianmag

Ο Τσάρλι Τσάπλιν πέθανε την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε η Apple.

© wikimedia   © pixabay

O Τσάρλι Τσάπλιν πέθανε το 1977, δηλαδή την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε η εταιρία Apple.

Πηγέςbbc, computerhistory

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ιδρύθηκε πριν ο Ισαάκ Νεύτων δημοσιεύσει τους νόμους για την κίνηση και την παγκόσμια έλξη.

© wikimedia   © wikimedia

Το Χάρβαρντ ιδρύθηκε το 1936, περίπου 50 χρόνια πριν το Principia Mathematica του Ισαάκ Νεύτωνος. Το έργο του δημοσιεύτηκε το 1687 και περιείχε τους νόμους της κίνησης και της παγκόσμιας έλξης.

Πηγέςharvard, Principia Mathematica

Οι αδερφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη τους πτήση μόλις 66 χρόνια πριν ο άνθρωπος πάει για πρώτη φορά στο φεγγάρι.

© wikimedia   © pixabay

Η επιστήμη εξελίσσεται γρήγορα και ο ρυθμός μόνο αυξάνεται. Οι αδερφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη τους πιλοτική πτήση το 1903. Το 1969, ο πρώτος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Μόλις 66 χρόνια διαφορά.

Πηγέςeyewitnesstohistory, nasa

Το πρώτο φαξ εμφανίστηκε 10 χρόνια πριν εφευρεθεί το τηλέφωνο.

© wikimedia   © ethw

Τα φαξ εμφανίστηκαν ακόμα νωρίτερα από αυτό και η πρώτη εμπορική γραμμή φαξ τέθηκε σε λειτουργία το 1865, στη γραμμή Παρίσι-Λυών σε ηλεκτρική και μηχανική μορφή. Σε μόλις 10 χρόνια, το 1875, ο Τόμας Γουότσον και ο Αλεξάντερ Μπελ παρουσίασαν την λειτουργία του πρώτου τηλεφώνου μεμβράνης.

Πηγέςeyewitnesstohistory, nasa

Μία γυναίκα φωτογράφιζε την καταστροφή που φαινόταν να μην υπάρχει σωτηρία

9 χώρες που δεν έχουν ούτε ένα βουνό!