in

10 Σημάδια-Καμπανάκια ότι έχετε Κακή Κυκλοφορία Αίματος στο Σώμα σας. – Τι Πρέπει να Κάνετε για να Προστατευτείτε

Όλοι θα συμφωνήσουμε στο ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Τα πάντα σε αυτό συνδέονται μεταξύ τους, λειτουργούν σε έναν κύκλο, προκειμένου να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Η σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος παίζει σίγουρα τον πιο σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας μας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την κακή κυκλοφορία του αίματος, όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, καθώς και η κακή διατροφή.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας όπως διαβήτης, θρόμβους αίματος και καρδιακές παθήσεις.

Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί να συμβεί αυτό, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Φροντίστε να τα διαβάσετε πολύ προσεκτικά!

Η κακή κυκλοφορία του αίματος…

Μια μειωμένη ροή αίματος μπορεί να έχει αντίκτυπο στην λειτουργία των νεφρών, καθιστώντας τα ανίκανα να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Το αίμα μένει σε ένα μέρος, συσσωρεύεται γύρω από τους ιστούς, οι οποίοι με τη σειρά τους προκαλούν διόγκωση των κάτω άκρων.

Οίδημα συνήθως εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μιας εγκυμοσύνης ή της καθιστικής ζωής και θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 και η έκθεση στο κρύο μπορεί επίσης να είναι η αιτία του μουδιάσματος στα άκρα.

Επιπλέον, εάν έχετε κρύα πόδια και χέρια, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος και δεν αιματώνονται σωστά τα άκρα του σώματος.

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, τρίψτε τα πόδια και τα χέρια σας, για να προκαλέσετε τη ροή του αίματος και επισκεφτείτε ένα γιατρό αμέσως.

Η επιβράδυνση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να παρατηρηθεί σε ολόκληρο το σώμα, λόγο πολλών καταχρήσεων. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή καφεΐνης, το άγχος, η κατάθλιψη, η αδράνεια και η αϋπνία μπορεί να προκαλέσουν συνεχή κόπωση και κούραση, η οποία με τη σειρά της αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και καθιστά τον οργανισμό πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς.

Αν το τριχωτό της κεφαλής σας δεν λαμβάνει τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μαλλιά σας θα γίνουν ξηρά και θα αρχίσουν σύντομα να πέφτουν. Η κακή κυκλοφορία οδηγεί στο ξηρό δέρμα και στα κατεστραμμένα νύχια. Για να αποφευχθεί αυτό, φροντίστε να ασκήστε κάθε μέρα, τουλάχιστον μισή ώρα.

Επιπλέον, προσέξτε τους κιρσούς στα πόδια σας, που τα κάνουν να πρήζονται. Οι φλέβες, λόγω της έλλειψης κυκλοφορίας του αίματος, βαραίνουν και έτσι δημιουργείται πόνος στα κάτω άκρα.

Αν δεν υπάρχει σωστή ροή αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα, μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επίτευξη ή διατήρηση της στύσης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συνδεθεί με αθηροσκλήρωση. Έτσι, οι άνδρες που υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να συμβουλευτούν ένα γιατρό για να αξιολογήσει τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου.

Κυάνωση είναι όταν το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα μειώνεται. Προκαλεί το μπλε χρώμα στα χείλη, στα ούλα, στο δέρμα και ακόμη και στα δάχτυλα. Εάν παρατηρήσετε κάποια από αυτά τα σημάδια, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως.

Βιώνοντας σφίξιμο ή αίσθημα βάρους στο στήθος σημαίνει ότι η καρδιά δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, λόγω της μειωμένης ροής αίματος. Αυτό το σφίξιμο μπορεί να γίνει απειλητικό για τη ζωή σας, γι “αυτό συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

Προκειμένου να αποφευχθεί η χαμηλή ροή του αίματος στο σώμα σας, φροντίστε να μην έχετε άγχος, να κοιμάστε σωστά και να κάνετε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πολλές φυτικές ίνες.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα, να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ και να αντικαταστήστε τον καφέ με πράσινο τσάι. Να ασκείστε τακτικά, να φοράτε άνετα παπούτσια και να δώσετε προσοχή στην στάση του σώματος σας, γιατί η ευθεία σπονδυλική στήλη σημαίνει μεγάλη διάρκεια ζωής!

Πηγή

Ο Ιβάν Σαββίδης ιδρύει αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Νότα αισιοδοξίας από πνευμονολόγο του «Σωτηρία»: «Νομίζω ότι έχει σταματήσει η αλυσίδα της μετάδοσης»