in ,

7 Ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθoς

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού είναι συχνά πηγές ανασφάλειας για τις γυναίκες.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν για το σχήμα ή το μέγεθος των μαστών τους, εκτός από την πλαστική χειρουργική.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν ορισμένες στάσεις γιόγκα που μπορούν να βελτιώσουν το σχήμα των μαστών αλλά και τους πνεύμονες, ενώ σε κάνουν να νιώθεις δυνατή, υγιής και με αυτοπεποίθηση.

Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις γιόγκα

Η Virabhadrasana, ή η στάση πολεμιστή μπορεί να σας βοηθήσει να τεντώσετε τον θώρακα σας, καθιστώντας τον ελαστικό και δυνατό.

 1. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά, παράλληλα μεταξύ τους.
 2. Γυρίστε το αριστερό σας πόδι προς τα αριστερά σε γωνία 90 μοιρών και περιστρέψτε το δεξί σας πόδι προς τα μέσα.
 3. Εκπνεύστε, στη συνέχεια, λυγίστε το αριστερό γόνατο.
 4. Κρατήστε το δεξί πόδι σας ευθεία καθώς σηκώνετε τα χέρια σας και βάζουμε σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας.
 5. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και κοιτάζετε τον καρπό σας.

Στάση τρίγωνο

Η Trikonsana, ή η στάση τρίγωνο, θα ενισχύσει τον θώρακα σας, ενώ το τέντωμα της σπονδυλικής στήλης σας θα βελτιώσει την ροή του αίματος.

 1. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά. Στρίψτε το αριστερό πόδι σε μια γωνία 90 μοιρών και το δεξί πόδι 15 μοίρες.
 2. Αγγίξτε τον αριστερό αστράγαλο σας με το αριστερό χέρι σας, και τεντώστε το δεξί χέρι σας προς τα πάνω, ώστε τα χέρια σας να κάνουν μια ευθεία γραμμή.
 3. Κρατήστε τα γόνατά σας και τη σπονδυλική στήλη ίσια. Γυρίστε το πρόσωπό σας και κοιτάξτε τα δάχτυλά σας.
 4. Επαναλάβετε την άσκηση για την άλλη πλευρά.

Στάση Κόμπρα

Η Bhujangasana, ή στάση κόμπρα βοηθά στην αύξηση του όγκου των πνευμόνων, την ενίσχυση των κοιλιακών μυών και την βελτίωση της στάσης του σώματος.

 1. Ξαπλώστε με το στομάχι σας και εισπνεύστε βαθιά. Σηκώστε αργά τον κορμό σας, διατηρώντας παράλληλα το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα.
 2. Ισορροπήστε με τα χέρια και τα πόδια σας, ενώ τεντώνετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς τα πάνω.
 3. Εκπνεύστε αργά και επιστρέψτε στην αρχική θέση.
 4. Προσπαθήστε να αυξήσετε τον χρόνο που κρατάτε την πόζα με κάθε επανάληψη.

Στάση τόξο

Η Dhanurasana, ή στάση τόξο μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο πόνος στην πλάτη. Τεντώνει η σπονδυλική στήλη και διαμορφώνει το στήθος.

 1. Ξαπλώστε στο στομάχι σας και εκπνεύστε. Λυγίστε τα γόνατά σας πίσω προς το κεφάλι σας.
 2. Κρατήστε τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας και εκπνεύστε, στη συνέχεια, τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα πάνω όσο μπορείτε.
 3. Οι γλουτοί και το στήθος σας θα πρέπει να είναι σηκωμένοι από το πάτωμα, και θα πρέπει να ισορροπήσετε στο στομάχι σας.
 4. Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Γέφυρα

Η Chakrasana, ή στάση γέφυρα,τεντώνει τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη και τον αυχένα ενώ ανακουφίζει από την κούραση και τους πονοκεφάλους.

 1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας και τοποθετήστε τα πόδια σας είναι λίγο πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων.
 2. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας με τις παλάμες σας προς τα κάτω και τα δάχτυλά σας να δείχνουν την πλάτη σας.
 3. Εκπνεύστε και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς σας όσο πιο ψηλά μπορείτε.
 4. Προσπαθήστε να ισιώσετε τα χέρια σας εντελώς και κρατήστε τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Yποστηριγμένο κεφάλι

 1. Γονατίστε μπροστά του με τα γόνατα και τα πέλματα μαζί και ακουμπήστε τους γλουτούς στις φτέρνες.
 2. Ακουμπήστε τους αντιβραχίονες στο χαλί και πλέξτε τα δάχτυλα. Οι αγκώνες βρίσκονται κάτω απ’ τους ώμους. Οι παλάμες κοιτάζουν προς το σώμα και μόνο οι εξωτερικές μεριές τους ακουμπούν στο πάτωμα, και είναι κάθετες.
 3. Μακρύνετε τον λαιμό και τοποθετήστε την κορυφή του κεφαλιού στο πάτωμα, έτσι ώστε το πίσω μέρος του κεφαλιού να ακουμπάει στις παλάμες.
 4. Βεβαιωθείτε ότι μόνο η κορυφή του κεφαλιού ακουμπάει στο πάτωμα, και όχι το μέτωπο ή το πίσω μέρος του κεφαλιού. Στην τελική στάση το βάρος πρέπει να είναι στο κέντρο, ούτε μπροστά ούτε πίσω, κάτι που θα έβαζε πίεση στα μάτια ή στο αυχένα.
 5. Ελάτε στα δάχτυλα των ποδιών και τεντώστε τα γόνατα. Υψώστε τους γοφούς και προχωρήστε τα πόδια προς το σώμα, μέχρι το σώμα να γίνει κάθετο με το πάτωμα. Υψώστε τους βραχίονες, τους ώμους και ανοίξτε το στέρνο. Με εκπνοή, σηκώστε τα πόδια απ’ το πάτωμα ταυτόχρονα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει νατα λυγίσετε.
 6. Καθώς τα πόδια (ή οι μηροί αν έχετε λυγισμένα πόδια) γίνονται κάθετα προς το πάτωμα, σπρώξτε το ιερό προς το πίσω μέρος της λεκάνης.
 7. Υψώστε τους ώμους, εκτείνετε το λαιμό και βάλτε μέσα την θωρακική μοίρα. Τα γόνατα είναι τεντωμένα και τα πόδια σε Tadasana. Αν ξεκινάτε τώρα, μείνετε για 10 δευτ. και αυξήστε το σταδιακά στα 30 δευτ. Όσο εξοικειώνεστε με την άσανα, αυξήστε το χρόνο στα 5-10 λεπτά. Θυμηθείτε να κρατάτε το πρόσωπο και τα μάτια χαλαρά.

Στάση καμήλα

Η Ustrasana, ή η στάση καμήλα αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και ενισχύει το θώρακα. Αυτή η στάση είναι επίσης αποτελεσματική για τους πόνους στην πλάτη.

 1. Καθίστε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας.
 2. Σιγά-σιγά λυγίστε προς τα πίσω και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες, στη συνέχεια, κάντε τόξο την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας.
 3. Τραβήξτε το κεφάλι σας προς στο πάτωμα και κρατήστε την πόζα για 30 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.

Πηγή: tilestwra.com

Εσείς ξέρατε γιατί πρέπει να πίνουμε το νερό σε χάλκινο δοχείο;

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά!