in

Μείωση ρυτίδων; Κάντε μάσκα κολλαγόνου

Όλοι πια μάθαμε για την φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον οργανισμό μας και που υποστηρίζει την αντοχή των ιστών του σώματός μας.

Υπάρχει στους μυς, στα οστά και στα αιμοφόρα αγγεία αλλά καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνεται με αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων και χαλάρωσης στο δέρμα μας.

Το κολλαγόνο δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί μέσω του δέρματος, ωστόσο ορισμένα συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.

Τι θα λέγατε λοιπόν να κάναμε μια μάσκα που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε πιο ελαστικό δέρμα και να αυξήσουμε λιγάκι το κολλαγόνο του;

Υλικά:

  • 2-3 φέτες αγγούρι (με τη φλούδα)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι

Αυτή η μάσκα προσώπου συνδυάζει μερικά από τα βασικά συστατικά για την παραγωγή κολλαγόνου, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του αγγουριού και του αυγού (ασπράδι).

Εκτέλεση και χρήση:

Χτυπάμε μαζί το αγγούρι και το ασπράδι αυγού στο μίξερ στη χαμηλότερη ρύθμιση μέχρι να έχετε έναν ωραίο “αφρό”. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ από γυαλί ή κεραμικό, προσθέτουμε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι και ανακατεύουμε. Για να μεγιστοποιήσετε πραγματικά τα οφέλη αυτής της σπιτικής μάσκας προσώπου, ξεκινήστε με ήπιο μασάζ στο πρόσωπό σας, έτσι ώστε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε τη μάσκα κολλαγόνου. Αφήστε να δράσει για δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε και σκουπιστείτε.

Το αγγούρι όχι μόνο προμηθεύει βιταμίνη C, που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και συσφίγγει την επιδερμίδα, αλλά είναι επίσης, δροσιστικό, καταπραϋντικό και αντι-φλεγμονώδες. Το φρέσκο αγγουράκι μειώνει τις φλεγμονές, σφίγγει τους πόρους, και βοηθάει το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, φυσικά.

Το ασπράδι αυγού καθώς στεγνώνει στο πρόσωπό σας, καθαρίζει τους πόρους, συσφίγγει το δέρμα και αυξάνει την κυκλοφορία. Τα ασπράδια αυγών είναι επίσης μια καλή πηγή αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης και της προλίνης.

Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για το σχηματισμό νέου κολλαγόνου.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

What do you think?

Written by admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οδηγός KTΕΛ παίρνει μαζί του αδέσποτο σκύλο για να μην υποφέρει από τον καύσωνα

Ιατρικό θαύμα: Η πρώτη επέμβαση με υπερήχους σε ασθενή με Αλτσχάιμερ από Ελληνίδα επιστήμονα